ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ KΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ΚΝΕ συναντήθηκε με τους μαθητές της Λάρισας που ήταν μαζί στις μεγάλες διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Με τις κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ, τα χρώματα της ματωμένης Παλαιστίνης και με το σύνθημα «πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το μέλλον, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα» συναντήθηκαν μαθητές με την ΚΝΕ στο Μαθητικό φεστιβάλ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Εκεί είχε φτάσει νωρίτερα η πορεία του ΚΚΕ με απαίτηση να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν «μαζί με τους μαθητές της Λάρισας στην 1η γραμμή στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη», τόνισε στην ομιλία του ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κάλεσε «κάθε νέος και νέα που θέλει να εκφράσει την αντίθεση του, την καταδίκη του στην ΕΕ, στην κυβέρνηση και στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν έχει μία επιλογή: ΚΚΕ δαγκωτό!» και σημείωσε ότι η αποχή βολεύει το σύστημα λέγοντας πως η νεολαία πρέπει «να ρίξει Χ στην αποχή που τους βολεύει ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους! Η αποχή ξεπέρασε το 50% στις προηγούμενες εκλογές και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός».

Μέλη της ΚΝΕ άναψαν πυρσούς στο τέλος της ομιλίας ενώ ακούγονταν το σύνθημα «το μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Συγκίνηση σκόρπισε η χορογραφία μαθητριών για τις γυναικοκτονίες που εισέπραξε παρατεταμένο χειροκρότημα για τις γυναίκες που το αστικό κράτος τις αφήνει απροστάτευτες.

Με συναυλίες χιπ χοπ, ροκ και μέταλλα διασκέδασαν και τραγούδησαν μαζί οι μαθητές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μάθημα σκίτσου από τον σκιτσογράφο Θανάση Καραμπάλιο που ήταν αφιερωμένο στον αγώνα των παλαιστίνιων. Επίσης τα μετάλλια τους έλαβαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο τουρνουά βόλεϊ που διοργάνωσε η ΚΝΕ τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ,
Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα με το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η ομιλία του Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, από το μαθητικό Φεστιβάλ της KΝΕ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου 11 Μάη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ