Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

Στον αγώνα για βιώσιμη τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων, η Κίνα κάνει τολμηρά βήματα. Σε συνεργασία με μια ελβετική εταιρεία, η χώρα ολοκλήρωσε πρόσφατα την κατασκευή μιας μπαταρίας μεγέθους ενός κτιρίου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτή η μαμούθ μπαταρία στοχεύει στην αποθήκευση και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας για τον ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η παγκόσμια ώθηση για χρήση ηλεκτρισμού στις μεταφορές έχει καταστεί υψίστης σημασίας για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, ένα από τα σημαντικά εμπόδια είναι η μη ύπαρξη επαρκούς υποδομής για την εύκολη και αποτελεσματική επαναφόρτιση αυτών των οχημάτων.

Η Energy Vault, μια ελβετική εταιρεία, έχει αναπτύξει πρωτοποριακή τεχνολογία για γιγάντιες μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας. Εμπνευσμένη από τις αρχές της υδροηλεκτρικής άντλησης, η λύση της Energy Vault χρησιμοποιεί τεράστιους τσιμεντόλιθους για την αποθήκευση και την απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργειας όπως απαιτείται από το δίκτυο.

Η κατασκευή μπαταριών στο μέγεθος των κτιρίων αποφέρει πολλά οφέλη. Όχι μόνο αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά προσφέρουν επίσης απαράμιλλη ευελιξία στην προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του δικτύου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ