Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβασμιώτατου κ.κ. Ιερώνυμου και πλήθους Μητροπολιτών, ιερέων και πιστών, οι οποίες περιλάμβαναν λιτάνευση της εικόνας και εσπερινό, καθώς και πανηγυρική δοξολογία την επόμενη ημέρα, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, με μήνυμά της επεσήμανε:
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάζουμε σήμερα τη μνήμη του Πολιούχου μας, Αγίου Αχιλλίου με ιδιαίτερη κατάνυξη, όλοι μαζί, κληρικοί και χριστεπώνυμο πλήρωμα ενωμένοι σαν μια μεγάλη ‘’Οικογένεια’’, της οποίας η Παγκόσμια Ημέρα τιμάται και συμπίπτει με τη σημερινή.

Όλα αυτά τα πολλά και εξαιρετικά δύσκολα χρόνια, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της παραλίγο πτώχευσης της χώρας, τα χρόνια της πανδημίας και των εγκλεισμών και φέτος τον χρόνο που η Κλιματική Κρίση έδειξε στον Τόπο μας το φοβερό της πρόσωπο –ένα πρόσωπο ανθρωποκτόνο, όχι μόνο για τα ανθρώπινα θύματα που άφησε πίσω της, αλλά και για τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών που ‘’θάφτηκαν’’ κάτω από τις λάσπες- ο Άγιος Αχίλλειος στάθηκε αρωγός και πνευματικός μας προστάτης από τα πολύ χειρότερα, ενώ και ο θεσμός της Οικογένειας –φυσικής και συμβολικά ευρύτερης- μας στήριξε, όταν το κεντρικό κράτος και η κυβέρνηση ‘’στρουθοκαμήλιζαν’’ μπροστά στα προβλήματά μας.

Όπως βέβαια ‘’στρουθοκαμηλίζουν’’ και απέναντι στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το δημογραφικό, την αστεγία των νέων ζευγαριών, εξαιτίας της εξωφρενικής ακρίβειας των ενοικίων και των τρεχουσών τιμών των ακινήτων, με αποτέλεσμα και σήμερα να στρέφουμε για στήριξη τα μάτια ‘’πάνω’’, στον Άγιο της πόλης μας και ‘’δίπλα’’ μας, στην οικογένειά μας, όπως και αν την εννοεί κανείς.

Σε μια εποχή όπου η χριστιανική πίστη, αλλά και ο θεσμός της οικογένειας ‘’βάλλονται’’ πανταχόθεν, όλοι και όλες εμείς, σε πείσμα των καιρών, συμμετέχουμε με σεβασμό, αλλά και λαμπρότητα στις εκδηλώσεις της πίστης μας και σε όλα όσα μας στηρίζουν, αναγνωρίζοντας στο Ιερό Πρόσωπο του τοπικού μας Αγίου, τον άνωθεν ‘’φύλακα-προστάτη’’ μας και τον διαχρονικό μας θρησκευτικό και πνευματικό ταγό.

Χρόνια πολλά, με ευλογία και δύναμη, σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους και στους εορτάζοντες συμπολίτες μας. Ο Άγιός μας να πρεσβεύει για όλους μας ….».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ