«Μην προσπερνούμε με ελαφρότητα την μακρά κοινή μας χριστιανική παράδοση», υποστήριξε ο Λαρισαίος βουλευτής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα
«Η εορτή του πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, με την πάνδημη συμμετοχή των πιστών, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει την ισχυρή δύναμη της Ορθοδοξίας, η οποία εξακολουθεί να θριαμβεύει στην γη της Λάρισας για σχεδόν δύο χιλιετίες. Σε αυτόν τον μακρύ ιστορικό χρόνο, οι μεγάλες δοκιμασίες που βίωσε ο πληθυσμός χαλύβδωσαν τη σχέση του ελληνισμού με την ορθόδοξη πίστη του, η οποία τελικώς συνετέλεσε ώστε να μην χαθεί η ταυτότητα του γένους μας.
Αυτή η πραγματικότητα οφείλεται όμως πρωτίστως σε σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας μας, όπως ο εκ Καππαδοκίας προερχόμενος Άγιος Αχίλλιος, που δίδαξε με τον λόγο και το παράδειγμά του του κατοίκους της Λάρισας στον αιώνα του, και άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της άγιας παρουσίας του στον τόπο μας έως σήμερα».
Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό, τη λιτάνευση της λάρνακας των Λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου και την αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την οποία λάμπρυναν με την συμμετοχή τους ο αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος και ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.
Κοινές ευρωπαϊκές παρακαταθήκες
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ως γνωστόν, ο πολιούχος της Λάρισας Αγίος Αχίλλιος, συμμετείχε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας το 325 μΧ. Ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, που έβαλε τα θεμέλια της ανάπτυξης του ευρωπαϊκού χριστιανικού πολιτισμού, κληρονόμοι του οποίου είμαστε εμείς σήμερα, οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι. Αυτό οφείλουμε να μην το λησμονούμε, προσπερνώντας με ελαφρότητα την μακρά κοινή μας χριστιανική παράδοση, και αποδεχόμενοι άκριτα πρότυπα του συρμού. Γιατί η Ευρώπη είναι πρώτα απ’ όλα ένας κοινός πολιτισμός, που αν και διακρίνεται για την πολυμορφία του, έχει κοινές παρακαταθήκες, που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, και πρέπει να τις σεβόμαστε και να τις αναδεικνύουμε.
Χρόνια Πολλά με υγεία και φώτιση! Και του χρόνου!»