ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου, Πολιούχου και Προστάτη της πόλης μας. Η Λάρισα και ο νομός μας δοκιμάστηκαν σκληρά την προηγούμενη χρονιά από την καταστροφική θεομηνία και “κλήθηκαν” ν’ αναμετρηθούν με τη μανία της φύσης, μετρώντας πληγές κι απώλειες.

Σταθήκαμε, όμως, πάλι στα πόδια μας, με τη βοήθεια και του Αγίου Αχιλλίου και είμαστε σήμερα εδώ, για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας τη μνήμη του Αγίου και Προστάτη μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Βουλευτής  ΝΔ Ν. ΛάρισαςΧρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, μετά το πέρας της Πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

 Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε και στον Μέγα Πανηγυρικό, πολυαρχιερατικό Εσπερινό,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κκ. Ευγένιου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου, κκ. Δαμασκηνού, Γαρδικίου και Πύλης, κκ. Χρυσοστόμου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κκ. Προδρόμου, προσκεκλημένων του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κκ. Ιερώνυμου, καθώς και στην Περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου.

Ο κ. Κέλλας, στη δήλωσή του, αναφέρει, ακόμη:

«Η Πολιτεία, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων και καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτή την προσπάθεια, έχουμε χρέος, όλοι μας να τη στηρίξουμε και ενωμένοι, να κάνουμε την κρίση, ευκαιρία. Είμαι βέβαιος, ότι με την αξιοπιστία, την σταθερότητα και την πολιτική βούληση, που χαρακτηρίζει την κυβέρνησή μας, η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί.

Εύχομαι ολόψυχα “Χρόνια Πολλά” σε όλες και όλους και, ιδιαίτερα στους εορτάζοντες. Είθε ο Άγιος Αχίλλιος να προστατεύει τους απανταχού Λαρισαίους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ