ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΤΥ ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Για πικρία του προέδρου κάνει λόγο το ΥΠΑΑΤ

Την παραίτηση του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ, Σέρκος Χαρουτουνιάν, ο οποίος στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη διατυπώνει σοβαρές καταγγελίες.

Στην επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα documentonews.gr, ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» ο κ. Χαρουτουνιάν θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για πιέσεις προκειμένου να υπογράφει απευθείας αναθέσεις.

«Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι.

Παράλληλα, μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις» υπογραμμίζει με νόημα και προσθέτει «επιθυμία μου είναι να είμαι χρήσιμος με βάση τα προσόντα και τις εμπειρίες μου και όχι ένας απλά μισθοδοτούμενος Πρόεδρος Οργανισμού. Παραθέτω τα παραπάνω στοιχεία με την παράκληση, εάν πιστεύετε ότι η παρουσία μου δεν είναι πλέον χρήσιμη για την Κυβέρνηση, να θεωρήσετε δεδομένη και στη διάθεσή σας τη παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του αφήνει σαφείς αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τον έχει παραγκωνίσει, ενώ σημειώνει «το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνω ότι η συνεργασία με τον εποπτεύοντα Υπουργό είναι ιδιαίτερα προβληματική. Χαρακτηριστικά επισημαίνω ότι στην Υπουργική Απόφαση με την οποία διένειμε τα καθήκοντα στη διοίκηση του Οργανισμού, μου ανέθεσε την εποπτεία μιας Γενικής Διεύθυνσης που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ».

Ολόκληρη η επιστολή

Απάντηση ΥΠΑΑΤ

Από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η θητεία του κ. Σέρκου  Χαρουτουνιάν, έχει ολοκληρωθεί και για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Εποπτείας Νομικών Προσώπων του ΥΠΑΑΤ.

Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα παραίτησης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Προφανώς δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις, αλλά απηχούν προσωπικές πικρίες και αποτυπώνουν προσωπικές συμπεριφορές.

Ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΣΟΚ

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες από επίσημους φορείς, εις βάρος των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά την έκθεση- κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη, για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την εκκωφαντική προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει σε εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω επαναλαμβανόμενων παραλείψεων εις βάρος των παραγωγών, σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα επιστολή παραίτησης του Προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με την οποία φέρεται να καταγγέλλει όχι μόνο δυσλειτουργία του Οργανισμού αλλά και ότι λάμβανε απροκάλυπτες “εντολές” από τον πολιτικό του προϊστάμενο και εποπτεύοντα Υπουργό, για απευθείας αναθέσεις, οι οποίες δεν κάλυπταν έκτακτες ανάγκες, όπως αναφέρει, αλλά αποτελούσαν προφάσεις για αναθέσεις σε τρίτα πρόσωπα εκτός του Οργανισμού.

Η κυβέρνηση των αρίστων πόσο ακόμα θα παίζει παιχνίδια εξυπηρέτησης των “ημετέρων” εις βάρος του αγροτικού τομέα, που αιμορραγεί;

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα οδηγηθεί πάλι στην προσφιλή τακτική απόδοσης ευθυνών στον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ όπως έκανε και με την πρόσφατη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιτέλους θα αναλάβει έμπρακτα τις ευθύνες του;

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» κε Αυγενάκη

Άλλος ένας Πρόεδρος Οργανισμού μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο κ. Αυγενάκης διόρισε τους συντοπίτες και πολιτικούς του φίλους  από τη θητεία του στο Υπουργείο Αθλητισμού, οδηγείται στην έξοδο. Με μία ηχηρή επιστολή παραίτησης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταγγέλλει τον κο Αυγενάκη ότι καθώς δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του» τον έχει παραγκωνίσει με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι του ανατέθηκε η  εποπτεία «Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται», ενώ καταπέλτη αποτελεί η κατακλείδα της επιστολής παραίτησης του που αναφέρει ότι «μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων όπως μου ζητείται επιτακτικά», καταγγελία που είναι σίγουρο ότι θα τύχει της διερεύνησης των δικαστικών αρχών.

Επιπλέον καταγγέλλεται ότι η «έλλειψη συνεργασίας» μεταξύ Υπουργείου-ΕΛΓΟ έχει οδηγήσει σε στέρηση πόρων ύψους 150 εκατ. € από τους δενδροκαλλιεργητές, έλλειψη συστήματος ψηφιακής καταγραφής και ελέγχου διακίνησης του γάλακτος, ανούσιους ελέγχους της αγοράς, μη κατοχύρωση ελληνικών ορεινών προϊόντων, αναποτελεσματικούς ελέγχους νοθείας και ελληνοποιήσεων μελιού και έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας προς τους Θεσσαλούς αγρότες μετά τον Daniel.

Ο αγροτικός κόσμος αναμένει τις απαντήσεις του κου Αυγενάκη σε όσα του καταλογίζονται, απαντήσεις ελπίζουμε για τον ίδιο πειστικές, καθώς αλλιώς ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ