ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος!», τονίζει η ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με αφορμή τη συμπλήρωση 76 χρόνων από τη Νάκμπα, στις 15η Μαΐου 1948, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον λαό της Παλαιστίνης και απαιτεί να σταματήσει τώρα η εν εξελίξει γενοκτονία που κλιμακώνεται με τις νέες επιθέσεις στη Ράφα, από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Νάκμπα σηματοδότησε την ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης, όταν στις 15 Μαΐου του 1948, ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ επίσημα η ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ χωρίς την ταυτόχρονη ανακήρυξη ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης, οπότε και ξεκίνησαν οι διώξεις του παλαιστινιακού λαού από πλευράς του Ισραήλ, που συνεχίζονται και κλιμακώνονται μέχρι και σήμερα.

76 χρόνια μετά την «Ημέρα της Καταστροφής» ο Παλαιστινιακός λαός έρχεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση από την πλευρά του Ισραήλ των δολοφονικών επιθέσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν τραγικό απολογισμό 35.000 νεκρούς εκ των οποίων 15.000 παιδιά και 9.000 γέροντες, άμαχο πληθυσμό, ενώ με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 7.000.

Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Οι τεράστιες υλικές καταστροφές, η διάλυση των νοσοκομείων και κάθε υποδομής από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν καταδικάσει τον Παλαιστινιακό λαό στην πείνα, τη δίψα, τις ασθένειες. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, έχει εκτοπιστεί στο νότο, στην Ράφα όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την γενοκτονία με χερσαία επίθεση.

Αποκαλύπτεται γι’ ακόμη μια φορά η υποκρισία κι ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ ως ένωση του κεφαλαίου κατά των λαών. Η επιλεκτική και ψευδεπίγραφη ευαισθησία της για το λαό της Παλαιστίνης καταρρίπτεται στην πράξη από την αναγόρευση του Ισραήλ ως στρατηγικού εταίρου κι από το γεγονός ότι ενώ μιλάει για «ευρωπαϊκά ιδεώδη» και δηλώνει την εναντίωσή της σ’ αυτό τον πόλεμο, στην πραγματικότητα δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μπει ένα τέλος στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, δεν βάζει βέτο, καταψηφίζει κάθε πρόταση που αποβλέπει σε οποιαδήποτε ουσιαστική λύση.

Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα της αναγνώρισης στο Ισραήλ του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, που αναπαράγει η ευρωατλαντική προπαγάνδα και που υιοθετούν η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής – ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 – για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Έχουν μερίδιο συμβολής στο ξεκλήρισμα του λαού της Παλαιστίνης γιατί διατηρούν κι ενισχύουν τις οικονομικές – πολιτικές – στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Η λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα δίνει άλλοθι στα εγκλήματα του Ισραήλ.

Να καταδικαστεί στη λαϊκή συνείδηση το επιχείρημα του «αντισημιτισμού» με το οποίο το Ισραήλ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι από κοντά η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού επιχειρούν να αμαυρώσουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαού και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο κατάφωρα άδικος πόλεμος.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η πάλη για:

• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

• Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

• Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

• Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η ΕΕΔΥΕ και οι κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με πικετοφορίες, συσκέψεις, εκδηλώσεις και πολύμορφες πρωτοβουλίες για να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ