Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόλυτη επιτυχία διεξάγεται το 20ο Συμπόσιο Χορευτικών Ομάδων

Στον Αμπελώνα χτυπάει από το πρωί σήμερα η καρδιά των παραδοσιακών χορών αφού εδώ διεξάγεται το 20ο Συμπόσιο Χορευτικών Ομάδων με τη συμμετοχή 35 και πλέον συλλόγων και 700 περίπου χορευτών από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Πρόκειται για μία σπουδαία συνάντηση που διοργανώνει ο σύλλογος «Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Ο Αμπελώνας» με συνδιοργανωτή το δήμο Τυρνάβου.

Οι χορευτές μετά την υποδοχή και το κέρασμα με τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του συλλόγου, μπροστά από το πέτρινο πρώην δημαρχείο και αφού απόλαυσαν έναν καφέ στο κέντρο της πόλης, υπό τους ήχους καλής παραδοσιακής μουσικής πιάστηκαν σε έναν μεγάλο κύκλο στην πλατεία και χόρεψαν διάφορα παραδοσιακά τραγούδια καταχειροκροτούμενοι από τους συγκεντρωθέντες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Δείτε στιγμιότυπα από τη σημερινή εκδήλωση:

Οι χορευτές σε πομπή συνοδευόμενοι από τους μουσικούς περπάτησαν σε δρόμους του Αμπελώνα μεταδίδοντας το κέφι και παρασέρνοντας και τους Αμπελωνίτες στη γιορτή, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο διασκέδασης «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» όπου διοργανώθηκε γλέντι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ