ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΗΤΑ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων ζητούν από την πρόεδρο του σώματος οι σύμβουλοι της Συμπαράταξης Λαρισαίων ώστε να συζητηθεί το θέμα της ίδρυαη; Πρότυπου σχολείου στη Λάρισα και της εγκατάστασής του στο διδιακτήριο των 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Λάρισας. Στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024, διατυπώθηκαν ερωτήσεις μας για την πορεία των ενεργειών για την ίδρυση Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου Λυκείου στην πόλη μας. Στη διάρκεια της συζήτησης και μετά την παρέμβαση εκπαιδευτικών και γονιών της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου της πόλης μας και την ενημέρωσή μας για αλληλογραφία που προηγήθηκε με το Δήμο και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, ανέκυψαν σημαντικά ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας για την προσωρινή συστέγαση του πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου με το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ Λάρισας.

Από το έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Τμήμα Α’ Μελετών με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.467 /Α2/29120 -20/3/2024 φαίνεται να εγείρονται σοβαρά ζητήματα νομιμότητας περί της μη ακολουθίας μιας νόμιμης διαδικασίας των κριτηρίων, παραμέτρων και μελετών που απαιτούνται βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και που αφορούν στη νόμιμη συστέγαση δυο διαφορετικών Εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα υπάρχουν ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ανέγερση ενός νέου κτηρίου που θα πληροί πραγματικά τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Με αυτά τα δεδομένα, σας καλούμε να προχωρήσετε στην έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, κλπ) για να συζητήσουμε το θέμα. Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε άμεσα όλη την αλληλογραφία που αναπτύχθηκε για το ζήτημα της ίδρυσης του Πρότυπου Σχολείου, της συστέγασης και της ανέγερσης νέου κτηρίου την τελευταία περίοδο, προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για έναν ουσιαστικό διάλογο.

Στηρίζουμε το Δημόσιο Σχολείο. Προωθήσαμε την ίδρυση ενός Καλλιτεχνικού Σχολείου. Βοηθήσαμε αποφασιστικά στην ίδρυση ενός νέου Δημοτικού Σχολείου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας. Και διεκδικήσαμε τη λειτουργία ειδικοτήτων ΕΠΑΛ στον ίδιο χώρο, θεωρώντας πως η εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.

Η πραγματικότητα είναι πως σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη για τη συνύπαρξη των εκπαιδευτικών δομών στις κτηριακές υποδομές του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου. Οφείλουμε να την ακούσουμε και να δώσουμε λύσεις. Ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθούμε υπεύθυνα για όλες τις πλευρές του εγχειρήματος και να συζητηθούν ουσιαστικά εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που χρειάζεται μια πραγματικά νέα και σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση αναλαμβάνουμε και αυτήν την πρωτοβουλία για έναν ουσιαστικό διάλογο που αφορά ουσιαστικά στην ποιότητα της δημόσιας παιδείας στην πόλη μας.

Με εκτίμηση,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Λαρισαίων
Αθανάσιος Αδαμόπουλος
Ιωάννης Αλεξούλης
Αγορίτσα Απρίλη
Κοσμάς Γιαννακόπουλος
Δημήτριος Δεληγιάννης
Κωνσταντίνος Διαμάντος
Γεώργιος Ζαούτσος
Ιωάννα Καραβάνα
Δημήτριος Μαβίδης
Νικολέττα Μπασδέκη
Παναγιώτης Νταής
Γεώργιος Σούλτης
Μιχάλης Τολίκας
Άννα Ψάρρα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ