ΟΤΑΝ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ… (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου Αχιλλέας Τζάρτζανος συμμετείχε στην αφιερωματική εκδήλωση με θέμα: «Των Ελλήνων οι πατρίδες»: Ανατολική Θράκη – Ανατολική Ρωμυλία – Πόντος – Μικρά Ασία – Κωνσταντινούπολη, στο γενικότερο πλαίσιο μιας ημέρας μνήμης για τις αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων, που διοργάνωσε εξαιρετικά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Δήμο Λαρισαίων και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σκοπός της αφιερωματικής εκδήλωσης ήταν οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, να παρουσιάσουν δημιουργίες τους, ως αφιέρωμα μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες και να αποδώσουν τιμή στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.

Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου παρουσίασαν τρεις χορούς από την Κωνσταντινούπολη και ενθουσίασαν το κοινό με την άψογη σκηνική παρουσία τους, τα κοστούμια τους αλλά και την εκτέλεση τους ,μεταφέροντας τους έστω και για λίγο στην αστική ατμόσφαιρα της κοσμοπολίτισσας Κωνσταντινούπολης.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο Διευθυντής κ.Γκουγκουλιάνος Αδάμος και οι εκπαιδευτικοί κ.Ταμπαθάνη Θέλμα(Υποδιευθύντρια) και κ.Πονηρού Ευαγγελία.

Ο Διευθυντής, οι Εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου συγχαίρουν τους μαθητές/τριες για την παρουσία τους καθώς και τους/τις χοροδιδασκάλους τους, κυρίες Πονηρού Ευαγγελία καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου, Κιόση – Κουμαντζέλη Ανδρομάχη Υπεύθυνη παιδικών χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου και τον κ. Γκουγκουλιάνο Αδάμο Διευθυντή, για την άψογη προετοιμασία των μαθητών/τριων.

Επίσης ευχαριστούν και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Πρόικο Γιώργο για την αμέριστη βοήθεια του.

Δείτε ένα απόσπασμα από την υπέροχη παρουσίαση του σχολείου:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ