«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ» ΤΟΥ 1ου Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Οι μαθητές /τριες της Στ΄τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμπελώνα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ» με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και να τον αναδείξουν. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ασχολήθηκαν με τα μνημεία του Αμπελώνα και το πολιτιστικό γεγονός ,που συνδέεται με τον Αμπελώνα , τη ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ.

Έγινε έρευνα πεδίου, συλλογή αφηγήσεων, φωτογραφικού υλικού, ιστορικών στοιχείων και στο τέλος τα παιδιά αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Δήμαρχο Τυρνάβου με μία σειρά προτάσεων βελτίωσης και αξιοποίησης του χώρου της Γιορτής Κρασιού και όχι μόνο. Έτσι, έγραψαν επιστολές και συνάντησαν τον Δήμαρχο κ. Αστέριο Τσικριτσή, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ευγενία Μαμανού και τον Πρόεδρο της κοινότητας Αμπελώνα κ. Δημήτρη Θεοχαρίδη .

Η συνάντηση έγινε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Αμπελώνα. Εκεί τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τους τοπικούς άρχοντες, συνομίλησαν μαζί τους ,τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα που συμμετέχουν και τις δράσεις τους, εξέθεσαν τις ιδέες τους στον Δήμαρχο για έναν καλύτερο Αμπελώνα και στο τέλος του παρέδωσαν τις επιστολές τους.

Παράλληλα , στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις δράσεις και τα προγράμματα του σχολείου, παρέδωσαν και ένα ενημερωτικό δελτίο για το eTwining πρόγραμμα «ETwinOlympic games: a flame to unite and make us better. (ETwinOlympic Games: μια φλόγα που θα μας ενώσει και μας κάνει καλύτερους)».

Ήταν μία ιδιαίτερα ευχάριστη συνάντηση, την οποία χάρηκαν τα παιδιά και πήραν μαζί τους τις συμβουλές και τις παραινέσεις του Δημάρχου για την προσωπική τους εξέλιξη .

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Κερασούλα Γκούμα και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος , Βελεσιώτου Αικατερίνη και Τσιγάρα – Παλάσκα Ευθυμία ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Τσικριτσή, την Αντιδήμαρχο κα. Μαμανού και τον πρόεδρο της κοινότητας Αμπελώνα κ. Θεοχαρίδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για αυτή τη συνάντηση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ