Γ. Ρούντας: Η Ν.Δ. μετατρέπει την Ελλάδα σε Α.Ε.! Ιδιωτικοποιεί τομείς της Αμυνας μαζί με το Υπερταμείο

Σε εισήγησή του ο Γεώργιος Ρούντας, βουλευτής Λάρισας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο της ΝΙΚΗΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση αποδεχόμενη την αδράνειά της επί σειρά ετών και προβαίνοντας σε μία βιαστική νομοθετική ρύθμιση, η οποία προσβάλλει ευθέως την διαβούλευση των νομοσχεδίων και γενικά την έννοια της διαβουλευτικής δημοκρατίας, δημιουργεί ανώνυμη εταιρεία με συμμέτοχο το Υπερταμείο προκειμένου να επιληφθεί ζητήματα καινοτομίας στην έρευνα και στην ανάπτυξη.

Παρακάμπτει ήδη υπάρχοντες θεσμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις με το ίδιο αντικείμενο και συστήνει ανώνυμη εταιρεία με την δυνατότητα να δημιουργεί θυγατρικές. Στην ανώνυμη αυτή εταιρεία συμμετέχει ως μέτοχος το Υπερταμείο, ενώ συγχρόνως δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι συναρμοδιότητες με την ΓΔΑΕΕ.

Το νομοσχέδιο δεν επιλύει το μείζον ζήτημα της σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή στην ελληνική αμυντική βιομηχανία(κρατική και ιδιωτική) και με αντιδημοκρατικές διαδικασίες παραχωρεί περιουσιακά στοιχεία των Μετοχικών Ταμείων σε μία Ανώνυμη εταιρεία. Δημιουργείται μία οντότητα ΜΑΜΟΥΘ με κέλυφος σοσιαλιστικού ελέγχου αλλά με καπιταλιστικές διαδικασίες διαφθοράς.

Επιπλέον με το νομοσχέδιο αποδιοργανώνεται η εκπαίδευση στα ΑΣΕΙ και αφαιρούνται κρίσιμες αρμοδιότητες ελέγχου και συντονισμού από τους κατεξοχήν αρμόδιους που είναι τα Γενικά Επιτελεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ