Β. Κόκκαλης: Είναι πολύ αργά για συγνώμες κ. Αυγενάκη

«Ο μέχρι πρότινος λαλίστατος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκης που απέδιδε σε παραπληροφόρηση και κακοήθειες τις τραγικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα αλλεπάλληλα «καμπανάκια» από ευρωπαϊκούς και εγχώριους φορείς, τώρα έρχεται να αναγνωρίσει πλήρως τις… εκκρεμότητες, τα λάθη και τις ευθύνες!» σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, ο μέχρι πρότινος λαλίστατος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκης, ο οποίος απέδιδε σε ανακρίβειες, παραπληροφόρηση και κακοήθειες, τις τραγικές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις επαπειλούμενες δημοσιονομικές διορθώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα αρνητικά πορίσματα ελέγχων των εγχώριων και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων (Συνήγορος του Πολίτη, Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ά.) και εσχάτως τον επανέλεγχο της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισμού Πληρωμών των ενωσιακών επιδοτήσεων από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της ΕΕ, μετά την συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ κ. Βόιτσεσχόφσκι, αναγνώρισε «πλήρως τις εκκρεμότητες που έχουν εντοπισθεί από τα στελέχη της κοινότητας, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ», καθώς «και τα λάθη και τις ευθύνες».

Λάθη εκκρεμότητες και ευθύνες, που ακύρωσαν, στην πράξη, το αυτονόητο, μέχρι πρότινος, των έγκαιρων, έγκυρων και διαφανών πληρωμών στους αγρότες μας.

Λάθη, εκκρεμότητες και ευθύνες, που οδήγησαν στην πλήρη οργανωτική και λειτουργική αποσύνθεση και απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Λάθη, εκκρεμότητες και ευθύνες, που δυσχεραίνουν καθημερινά, την ήδη επιβαρυμένη θέση του χειμαζόμενου αγροτικού κόσμου της χώρας μας.

Λάθη, εκκρεμότητες και ευθύνες, που τελικά έχουν ονοματεπώνυμο: 5 σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ.

Γιατί η όψιμη μεταμέλεια και η προσχηματική αυτοκριτική του κ. Αυγενάκη, δεν μπορούν να καλύψουν τα λάθη, τις εκκρεμότητες και τις ευθύνες της χειρότερης αγροτικής πολιτικής στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, από την Κυβέρνηση των Αρίστων του Επιτελικού Κράτους του κ. Μητοτάκη.

Όσο δε για τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη, αναφορικά «με την αναγνώριση από την ΕΕ της υπερπροσπάθειας που γίνεται, στο πλαίσιο όσων συνέβησαν στη Θεσσαλία και στον Έβρο», που μόνο θυμηδία και αγανάκτηση προκαλούν, καλό θα ήταν για τον κ. Αυγενάκη να απευθυνθεί στους πραγματικούς αγρότες της Θεσσαλίας και του Έβρου (και όχι στο κομματικό ακροατήριό του), οι οποίοι ακόμα «μετρούν» τις πληγές τους και τις συνέπειες της ανάλγητης και αλαζονικής πολιτικής της ΝΔ στις περιοχές τους.

Η κάλπη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας, για μια καλύτερη ζωή για τους αγρότες και για όλο τον ελληνικό λαό, με τη θετική του ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμά του, για την συνολική ανάταξη του πρωτογενή τομέα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ