Κόντρα στο Δ.Σ. για το ενοίκιο που ζητάει ο Στρατός για το σχολείο που φιλοξενεί το σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Δένδρων – Πλατανουλίων

Δείτε βίντεο από το τί ειπώθηκε στη συνεδρίαση

Το θέμα του ενοικίου που ζητά από το δήμο Τυρνάβου το Ταμείο Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση στο δήμο του σχολείου που βρίσκεται στο στρατόπεδο Σχοινά ώστε να φιλοξενηθούν εκεί οι μαθητές του σεισμόπληκτου σχολείου Δένδρων – Πλατανουλίων, όπως ήταν αναμενόμενο, μονοπώλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου, με τον δήμαρχο Στ. Τσικριτσή  να ασκεί σκληρή κριτική στον πρώην δήμαρχο Γ. Κόκουρα για το γεγονός ότι απέκρυψε από το συμβούλιο της απαίτηση του Στρατού, αλλά και για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του νέου σχολείου που ανέλαβε η ΔΕΗ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Εξηγήσεις από τον πρώην δήμαρχο ζήτησε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάμερ Αμάρι υποστηρίζοντας ότι το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με ευθύνη του δημάρχου δεν είχε ενημερωθεί για το ζήτημα:

Ο κ. Κόκουρας αν και απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας για τη μη ενημέρωση του σώματος για την απαίτηση του Στρατού, επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στη ΔΕΗ για την καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου διδακτηρίου, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που ζητά για ενοίκιο ο Στρατός θα πρέπει να τα πληρώσει η ΔΕΗ.

Οι απαντήσεις του κ. Κόκουρα προκάλεσαν την εκ νέου αντίδραση του δημάρχου ο οποίος επικαλούμενος έγγραφα από την αλληλογραφία του κ. Κόκουρα με το Ταμείο Εθνικής Αμυνας απηύθυνε ερωτήματα στον πρώην δήμαρχο ζητώντας επιτακτικά απαντήσεις:


Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος προανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. για το θέμα και υποστήριξε ότι ως Δημοτική Αρχή Τυρνάβου:

«-Δεν αποδεχόμαστε καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Τυρνάβου για το θέμα που έχει προκύψει.
– Ζητάμε να αναληφθεί πλήρως η κρατική ευθύνη για την εξόφληση των οφειλών ή την παραγραφή τους.
– Προτείνουμε την παράταση της υφιστάμενης κατάστασης και τη δωρεάν παραχώρηση του σχολικού συγκροτήματος για όσο χρειαστεί να το χρησιμοποιούμε.
-Σε ενδεχόμενη εναλλακτική πρόταση να εξασφαλιστεί η απαραίτητη επιπλέον χρηματοδότηση για τα κόστη μεταφοράς των μαθητών, συντήρησης των κτηρίων για όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση.
-Η κυβέρνηση να διευθετήσει το θέμα του χρέους του ΓΕΕΘΑ από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ προς τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου, ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να ζητάνε τα υπουργεία, η κεντρική εξουσία , χρήματα από τους δημότες για να νοικιάσουν σχολείο σε σεισμοπαθείς.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να πληρώνει ο δήμος ενοίκιο με δεδομένη τη σημερινή χρηματοδότηση που δεν φτάνει για τη λειτουργία των σχολείων και να σπρώχνεται έτσι στην εύρεση ιδίων πόρων από τα χρήματα των δημοτών μέσω χαρατσιών και ανταποδοτικών τελών.

Κι όλα αυτά την ώρα που παίρνουν από την τσέπη του λαού 3,2 δις. πρωτογενές πλεόνασμα για το πρώτο τετράμηνο του έτους, την ώρα που ξοδεύονται τεράστια κονδύλια για τους εξοπλισμούς, τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα που κοστίζει 500.000 ευρώ την ημέρα στον ελληνικό λαό, τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στους πολέμους και στη σφαγή άλλων λαών.

Η Δημοτική Αρχή άμεσα θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει συναντήσεις με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία. Θα μπει μπροστά μαζί με τους κατοίκους και τους γονείς των μαθητών στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ