Μ. Κωστή: «Επεισοδιακή» η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Τεμπών

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Τεμπών, το βράδυ της 27/5/2024, παρουσία αρκετών δημοτών, τέθηκε για μια ακόμη φορά προς συζήτηση το θέμα του ελλείμματος της σχολικής επιτροπής, κατά τα έτη 2014-2018.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, παρά το γεγονός ότι ψιθυρίζονταν στα κρυφά, με ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, κατά τη διάρκεια ενός ΔΣ, το 2021.

Αν και ζητήσαμε επανειλημμένα συγκεκριμένα στοιχεία, από την δημοτική αρχή, σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, αυτοί επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων, δεν μας έδωσαν ποτέ κανένα.

Εν τούτοις, κατά τη διάρκεια της δημοτικής προεκλογικής περιόδου του 2023, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, σε δημόσια ομιλία του, ανέφερε ότι ο ίδιος “παρενέβη”, μετά τον προσδιορισμό του ελλείμματος, από ορκωτό λογιστή, στην δραστική μείωσή του, ώστε το αδίκημα να μεταβληθεί από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Τα στοιχεία αυτά, τα βρήκε δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, σε μορφή οπτικοακουστικού ντοκουμέντου και τα προσκόμισε στη συνεδρίαση του ΔΣ, δημότης του Δήμου Τεμπών, διανέμοντάς τα σε όλους τους συμβούλους.
Ο συγκεκριμένος δημότης, ρώτησε επανειλημμένα τον δήμαρχο αν αυτά τα στοιχεία είναι αληθινά ή προϊόν “τεχνητής νοημοσύνης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εξασφαλίζοντας την συγκατάνευση του δημάρχου στο αληθές των στοιχείων.

Σημειώνουμε ότι στην δημόσια αυτή προεκλογική ομολογία του δημάρχου, ήταν παρόντες οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι τότε υποψήφιοι και νυν δημοτικοί σύμβουλοί του, χειροκροτώντας τον δήμαρχο για την “εξαιρετική” αυτή “χειρονομία” του.
Κύριοι της Δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών, οι δημότες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα, η επίλυση των οποίων είναι στη δική σας αρμοδιότητα.

Ένας Δήμαρχος κρίνεται για την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα, την αξιοσύνη και την ανθρωπιά του αλλά ποτέ μόνο γι’ αυτήν.
Η ολιγωρία της δημοτικής αρχής, για την διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας, με εγγραφή της στο κτηματολόγιο, έχει ανοίξει την όρεξη των καταπατητών, με αποτέλεσμα σήμερα να καταγράφονται αμέτρητα τέτοια γεγονότα.

Η απουσία πολιτικής βούλησης και η απόλυτη συμπόρευση της δημοτικής αρχής με τις επιταγές της κυβέρνησης, φέρνει το Δήμο Τεμπών, μέσω και της υποχρηματοδότησης, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων και αντίστοιχα είσπραξης των απαιτήσεών του, η άσκηση, κατ’ επίφαση, κοινωνικής πολιτικής, μέσω ανύπαρκτων δομών, είναι κάποιες από αυτές.

Οι δημότες καλούνται, όλο και περισσότερο, καθημερινά να βάζουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να εξασφαλίζουν αυτά που η πολιτεία και ο Δήμος έπρεπε να παρέχουν δωρεάν, ως ανταπόδοση για τη βαριά φορολογία, τις τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την υψηλή ανεργία και την τεράστια ακρίβεια.

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να ασχολούνται με την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, συντασσόμενοι με τον λαό στις διεκδικήσεις και τις αγωνίες του, σπαταλούν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, σε υποθέσεις σαν κι αυτή που αναφέραμε, για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν.
Η παράδοση του πορίσματος, του ορκωτού λογιστή, στην δικαιοσύνη, δύο χρόνια μετά την διαπίστωση του ελλείμματος, γεννά βάσιμες υπόνοιες ότι έγινε σκοπίμως, για παραγραφές.

Όμως οι δημότες είναι δω, βλέπουν, ακούν, κρίνουν και ευτυχώς ενεργούν “on time”, σε άπταιστα ελληνικά!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ