Μ. Χαρακόπουλος: Να συνεχίσουμε στις ράγες της σταθερότητας προς τα μπρος

Ο Λαρισαίος βουλευτής επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά, το δημαρχείο και πληγείσες από Daniel επιχειρήσεις των Φαρσάλων

«Πιστεύω ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς, αλλά και στην στήριξη που παρείχε στην πληγείσα από τις πρόσφατες πλημμύρες Θεσσαλία. Ειδικά εδώ, στα Φάρσαλα, που επλήγησαν δις μέσα σε τρία χρόνια από Ιανό και Daniel ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι με εντολή του πρωθυπουργού έχουν διατεθεί σημαντικοί πόροι για την επούλωση των πληγών -παρά τις όποιες επιμέρους αρρυθμίες, όπως αυτές σε αγροκτηνοτροφικές επιχειρήσεις που επισκέφθηκα-, ενώ ακολουθεί πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Αν θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει στις ράγες της σταθερότητας προς τα μπρος δεν πρέπει να παρασυρθούμε από όσους προτρέπουν σε ψήφο-μήνυμα στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά σταθμίζοντας νηφάλια τα δεδομένα να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Φάρσαλα, όπου είχε επαφές με πολίτες και φορείς της περιοχής για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Μάχη με την ακρίβεια

Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Γιακοβή και μέλη της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων της ΝΔ, αρχικά περιόδευσε στην λαϊκή αγορά της πόλης για να αφουγκραστεί τον παλμό παραγωγών, μικροπωλητών και καταναλωτών και συζήτησε με πολλούς από αυτούς για την διαρκή μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια. Ακολούθως, συνάντησε στελέχη της ΝΔ στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος, που άγνωστοι βανδάλισαν το προηγούμενο βράδυ, υπογραμμίζοντας ότι «οι πράξεις αυτές χαρακτηρίζουν τους δράστες, που κρύβονται στη νύχτα και δεν σέβονται την λαϊκή κυριαρχία, όπως εκφράζεται με την ψήφο των πολιτών».
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης, συνομίλησε με το προσωπικό και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ιορδάνη Εσκίογλου για την πορεία αποκατάστασης της περιοχής μετά τον Daniel, ενώ ακολούθως βρέθηκε στην πλατεία των Φαρσάλων, όπου στις επαφές του με πολίτες επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις

Επιπροσθέτως, επισκέφθηκε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα βρέθηκε στα θερμοκήπια των αφών Μακρή, που παράγουν σπορόφυτα βιομηχανικής ντομάτας και στην αγελαδοτροφική μονάδα Τανός, που προσπαθούν να θωρακιστούν από παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα -λόγω της εγγύτητας με τον Ενιπέα ποταμό- φτιάχνοντας αναχώματα ή άλλες κατασκευές, αλλά το εγχείρημά τους είναι ακόμη επισφαλές, καθώς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια στην καταβολή των αποζημιώσεων τους έχουν στερήσει πολύτιμους οικονομικούς πόρους.

Χωράφια με φερτά υλικά

Τέλος, ο κυβερνητικός βουλευτής επισκέφθηκε χωράφια τα οποία ήταν αδύνατο να καλλιεργηθούν φέτος λόγω του τεράστιου όγκου φερτών υλικών, όπως λάσπη, ρίζες και κορμοί δένδρων, και για τα οποία πρέπει να ισχύσει η «δέσμευση Αυγενάκη» για «δεύτερο πρόγραμμα» στήριξης των παραγωγών, ζήτημα που ανέδειξε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη, του, υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ