Σάμερ Αμάρι: Τι άλλο θα μας φανερωθεί από τα έργα και τις ημέρες του κ. Κόκουρα

Σκληρή η κριτική του επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε στον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου για τα ενοίκια του σχολείου στο Στρατόπεδο Σχοινά

«Συνεχείς εκπλήξεις και μάλιστα δυσάρεστες για τους δημότες του Τυρνάβου μας επιφυλάσσει η αποκάλυψη των «επιτευγμάτων» του πρώην δημάρχου κ. Κόκουρα» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης η «Πόλη που Θέλουμε», κ. Σάμερ Αμάρι, σε δήλωσή του με αφορμή το μείζον ζήτημα που αποκαλύφθηκε με το σχολικό συγκρότημα στο Στρατόπεδο Σχοινά και την απαίτηση καταβολής ενοικίων ύψους περίπου 120.000 ευρώ από τον Δήμο Τυρνάβου στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας για τη μέχρι σήμερα χρήση του.

«Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τί άλλο θα μας φανερωθεί, από τα έργα και τις ημέρες του κ. Κόκουρα, ο οποίος ποιεί τη νήσσαν κάθε φορά που ανακύπτουν ζητήματα που άπτονται της θητείας του και φέρνουν σε δύσκολη θέση τόσο τον Δήμο Τυρνάβου όσο και τους δημότες του» τονίζει ο κ. Αμάρι και προσθέτει: « Τώρα εξηγείται η συστηματική αποχή του κ. Κόκουρα από τη διαδικασία λογοδοσίας της νέας δημοτικής αρχής και η γενική αίσθηση ότι είναι «εξαφανισμένος» από τα δημοτικά πράγματα. Φαντάζει απόλυτα λογικό να θέλει να μείνει στην αφάνεια, καθώς αποκαλύπτονται οι – τουλάχιστον επιπόλαιοι – χειρισμοί του σε θέματα όπως η απαίτηση που εγείρει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ για την πληρωμή μηνιαίου μισθώματος 6.900 ευρώ από τον Δήμο μας, από την 1η Αυγούστου του 2022 έως και σήμερα, για το υπό παραχώρηση σχολικό συγκρότημα στο Στρατόπεδο Σχοινά, που κλήθηκε να φιλοξενήσει, μετά τον σεισμό, τους μαθητές του σεισμόπληκτου Δημοτικού Σχολείου της τοπικής κοινότητας Δένδρων, Αγ. Σοφίας, Πλατανουλίων.

Αλήθεια, κρατώντας όλο αυτό το διάστημα στο συρτάρι του τη συγκεκριμένη απαίτηση ο κ. Κόκουρας ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούσε;

Σίγουρα, πάντως, όχι των δημοτών του Δήμου Τυρνάβου και ειδικά των παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο. Εμείς, στην «Πόλη που Θέλουμε», είχαμε ζητήσει από την πρώτη κιόλας δημόσια λογοδοσία εξηγήσεις και από την πρώην δημοτική αρχή για τις εκκρεμότητες στα σχολεία Δένδρων-Πλατανουλίων, αλλά φυσικά απάντηση δεν πήραμε ποτέ, αφού ο κ. Κόκουρας δεν είχε το σθένος να εμφανιστεί και να απολογηθεί για τους χειρισμούς του.

Πλέον, βρισκόμαστε προ τετελεσμένων και οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου από κοινού, προκειμένου να δοθεί λύση για το σχολείο στο Στρατόπεδο Σχοινά, σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εθνικής Άμυνας, όσον αφορά το ζήτημα της οικονομικής απαίτησης των μισθωμάτων και φυσικά για να λειτουργήσει κανονικά το διδακτήριο από τη νέα σχολική χρονιά.

Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα επιτρέψουμε οι απαράδεκτοι χειρισμοί του πρώην δημάρχου να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δεν θα αφήσουμε να μπουν σε περιπέτειες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ