«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον στη Λάρισα από τη θεατρική ομάδα «Φαέθων»

Η Θεατρική ομάδα “ΦΑΕΘΩΝ” του Συλλόγου “Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ” Ν. Λάρισας , σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο I. Κατσίγρα, παρουσιάζει το θεατρικό έργο “ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” του Νηλ Σάιμον, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Πρόκειται για μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι, το Βλακέντιο.

Ο δάσκαλος Σοφοκλής Σοφοκλέους, καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις, με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού, θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ντεπόν. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Καλμαλίνα ,την θεία Ζεν , και την κόρη τους Σοφία, την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι, η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει, σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία, ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα…

Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε η Θεατρολόγος της ομάδας Δώρα Παπαδούλη

Στην παράσταση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Αγραφιώτης Αντώνης, Βαρακλιώτου Στέλλα, Γεωργιάδου Λούίζα, Καραγιάννη Αριάδνη, Κυράτσα Πετρούλα, Κυριάκου Μάγδα, Λιαδάκη Μίνα, Μπισοβίτης Νίκος, Μπόλοσης Νίκος, Μπουλά Μαργαρίτα, Οικονόμου Μεχτερίδου Τάνια, Παπανικολάου Αντώνης, Πατσιατζή Δέσποινα, Πιτσίλκας Θανάσης, Πλιάκα Αριστέα, Τσιώνας Νίκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ