13ο Γυμνάσιο Λάρισας: Με επιμονή και υπομονή θα επικρατήσει το δίκαιο και η αλήθεια

Οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου Λάρισας απέδωσαν με επιτυχία την αντιπολεμική τραγωδία Ελένη του Ευριπίδη. Τονίστηκε η αφροσύνη των ανθρώπων, που προτιμούν να λύνουν τις διαφορές τους με πόλεμο και ότι μονάχα με το δίκαιο έρχεται η σωτηρία.

Η ωραία Ελένη τελικά επέστρεψε στην πατρίδα της γιατί επέμενε για αυτό. Ο Μενέλαος μπορεί κάποια στιγμή να δείλιασε, αλλά τελικά αγωνίστηκε και πέτυχε τον στόχο του. Η γερόντισσα ,ο υπηρέτης και οι αγγελιαφόροι ήταν πιο σοφοί πολλές φορές και από τον βασιλιά τους, γιατί η σοφία δεν εξαρτάται από το αξίωμα. Ο πολεμιστής Τεύκρος μας δίδαξε ότι ο πόλεμος καταστρέφει και τους νικητές. Η μάντισσα Θεονόη έβαλε πάνω από όλα τη δικαιοσύνη .

Ο Θεοκλύμενος, από ασεβής που ήταν εξαιτίας του πάθους του για την Ελένη, έγινε ευσεβής με τη βοήθεια των Διόσκουρων, που ήταν θεότητες και αδέρφια της Ελένης. Οι γυναίκες του χορού, Ελληνίδες αιχμάλωτες, τόνισαν στα λυρικά μέρη τα αντιπολεμικά μηνύματα της τραγωδίας.
Τα παιδιά με τη θαυμάσια ερμηνεία τους και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι μαθητές, ο διευθυντής και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν την κυρία Μαρίνα Κολλάτου, σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου , και τον κύριο Ηρακλή Γερογιώκα, αντιδήμαρχο παιδείας και άθλησης του δήμου Λαρισαίων, που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, καθώς και τους γονείς των παιδιών και όλους όσους παρευρέθηκαν. Ευχαριστούν, επίσης, τους χορηγούς που πίστεψαν και στήριξαν την πραγματοποίηση της παράστασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ