Έρχεται το πρώτο «κύμα» ζέστης στη χώρα – Οι περιοχές που αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

[ad_1]

Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Με υψηλές θερμοκρασίες μπήκε ο Ιούνιος, ενώ τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς έρχεται το φαινόμενο Ridge, δηλαδή θα επικρατούν υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα ο αέρας να συμπιέζεται και να θερμαίνεται ακόμη περισσότερο, καθώς πλησιάζει το έδαφος.

Η θερμοκρασία ήδη από σήμερα σημείωσε άνοδο και έφθασε στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι περιοχές που αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αργολίδα, η Ηλεία, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, αλλά και η Αττική.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα, κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φθάνοντας μάλιστα την Τρίτη κατά τόπους στα ηπειρωτικά στους 37 βαθμούς Κελσίου. Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σχετικά Tags

θερμοκρασίες Καιρός


www.news.gr

[ad_2]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ