Ε. Λιακούλη: «Αύριο υποβάλλω υπόμνημα στον κ Πρωθυπουργό για το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Λάρισας»

Με νέα παρέμβασή της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επανέρχεται στο ζήτημα που με πρωτοβουλία της ανέδειξε, σχετικά με το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αύριο ο κ Πρωθυπουργός έρχεται στη Λάρισα για να εγκαινιάσει μια νέα δομή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σήμερα, επρόκειτο να γίνει μια σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Λάρισας για το θέμα του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο πριν λίγα εικοσιτετράωρα γνωστοποιήθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού ότι οδεύει προς οριστική ματαίωση, για να επιβεβαιωθεί λίγο αργότερα, από σχετική δήλωση του ΥΠΕάρχη κ Σερέτη.

Η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη των φορέων αναβλήθηκε. Οι φορείς παρόλα αυτά βρίσκονται σε εγρήγορση και δημιουργούν αρραγές μέτωπο για την διεκδίκησή του. Όσοι λειτουργούν με παρρησία και έχουν συνέχεια και συνέπεια στη διαδρομή τους, χωρίς να γίνονται «παπαγαλάκια» των εντολέων τους, γνωρίζουν λεπτομέρειες για το ζήτημα και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει τώρα σοβαρή εξέλιξη.

Ειδικότερα, το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Λάρισας είναι αίτημα που μετράει πολλά χρόνια στη Λάρισα , τέθηκε από τον ιατρικό κόσμο καταρχήν και μετέπειτα , υιοθετήθηκε και από τον πολιτικό. Η ανακοίνωσή του επίσημα από τα χείλη της Κυβέρνησης του κ Μητσοτάκη ήταν τον Ιανουάριο του 2020 από τον τότε Υφυπουργό Υγείας κ Κοντοζαμάνη στο πλαίσιο του 2ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης, με την επισήμανση μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι το έργο είναι δύσκολο, «αυτή η Κυβέρνηση είναι για τα δύσκολα» και ότι επίσης «είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό το σχέδιο πραγματικότητα. Είμαστε εδώ για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ό,τι πιο σύγχρονο προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη Θεσσαλία σημείο αναφοράς στην Υγεία» .

Έκτοτε, η κάθε συζήτηση για το έργο, λάμβανε την απάντηση ότι αναμένεται χρηματοδότηση. Αυτό γνωρίζουν οι ακαδημαϊκοί, οι διοικητικοί, οι αυτοδιοικητικοί και οι φορείς.

Ουδέποτε συνδέθηκε η λειτουργία του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Λάρισας που μάλιστα στόχευε να συνδεθεί με το Κέντρο Ερευνών του Cern , με την Ογκολογική Κλινική της Λαμίας . Το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε η αντικατάσταση του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Λάρισας από την Ογκολογική Κλινική Λαμίας, χωρίς καμία διαβούλευση και καμία απόφαση, καταδεικνύει την κραυγαλέα σκοπιμότητα των παραγόντων που συνήργησαν στην κατεύθυνση αυτή.

Προσωπικά, δεσμεύομαι ότι αύριο θα υποβάλλω στον κ Πρωθυπουργό υπόμνημα με το οποία θα αναλύω όλα τα στοιχεία του ζητήματος και τη χρονολογική τους σειρά.

Τα πράγματα είναι απλά: Το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο της Λάρισας είναι ένα αυτοτελές έργο, έχει σχεδιαστεί και έχει δεσμευτεί δημόσια γι’αυτό η Κυβέρνηση και οφείλει να το πραγματοποιήσει. Είναι ένα μεγάλο έργο και θέλουμε να πραγματοποιηθεί με όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις και όλες τις παραμέτρους που θέτουν οι ειδήμονες του χώρου της υγείας, μετά από διαβούλευση, επικαιροποίηση των στοιχείων και λεπτομερή σχεδιασμό .

Οι φορείς και τα θεσμικά πρόσωπα της Λάρισας, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να λειτουργούμε με γνώμονα ΜΌΝΟ το συμφέρον του νομού.

Ασυμβίβαστα και χωρίς παιχνίδια προσωπικής μικροπολιτικής και επικοινωνίας.
Αυτά πάντα τα προσπερνούμε…και μάλιστα με άνεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ