Πιέζει για αποζημιώσεις λόγω περονόσπορου και ακαρπίας ο δήμαρχος Τυρνάβου

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διον. Σταμενίτη είχαν σήμερα στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Σταμενίτη στην περιοχή ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Νταλαγιάννης, με στόχο να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τον περονόσπορο της περυσινής και της φετινής χρονιάς αλλά για την ακαρπία σε δενδροκαλλιέργειες της περιοχής.

Οι κ.κ. Τσικριτσής και Νταλαγιάννης παρουσίασαν στον υφυπουργό την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αμπελουργοί και δενδροκαλλιεργητές της περιοχής τονίζοντας ότι ο δήμος Τυρνάβου είναι στο πλευρό τους και διεκδικεί μαζί τους δίκαιες αποζημιώσεις ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το επάγγελμά τους.

Παράλληλα υποστήριξαν ότι ο περονόσπορος της περυσινής χρονιάς έχει αφήσει πληγές στα αμπέλια της περιοχής και φέτος και ως εκ τούτου είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σοβαρή μείωση παραγωγής και φέτος στις πληγείσες καλλιέργειες.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν αποζημιώσεις για τον περονόσπορο από τον κρατικό προΎπολογισμό λόγω των μεγάλων ποσών που πληρώθηκαν για τις καταστροφές του Daniel και για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση έχει στραφεί στην Ε.Ε. διεκδικώντας προγράμματα για την ενίσχυση των πληγέντων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ