Μοναδικές εμπειρίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό ταξίδι του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στην Piacenza και το Μιλάνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου βίωσαν αξέχαστες στιγμές, ανακαλύπτοντας την ιταλική φιλοξενία και δημιουργώντας νέες φιλίες και συνεργασίες.

Από τις 22 έως 26 Απριλίου 2024 η Διευθύντρια κ. Παναγιώτα Δραγατογιάννη, οι εκπαιδευτικοί κ. Ευανθία Χατζή, κ. Παναγιώτης Μπάκας και οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης Αλεξάνδρα, Αχιλλέας, Δημήτρης και Μαρία φιλοξενήθηκαν στο σχολείο Ottavo Circolo Didattico στην Piacenza στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο: “Empowering Quality Education through Inclusiveness, Innovation, Technology and Internationalisation”.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με ενθουσιασμό και θερμή υποδοχή από τους Ιταλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές εξερεύνησαν επίσης το φυσικό περιβάλλον στο πλαίσιο του προγράμματος “Verde Vita” και συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο με το Vision Pro. Φορώντας VR μάσκες, οι μαθητές πραγματοποίησαν μια συναρπαστική εικονική ξενάγηση σε μερικά από τα πιο σπουδαία ιταλικά μνημεία, γνωρίζοντας την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά της Piacenza. Η εξερεύνηση της Piacenza αποκάλυψε την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Η Piazza Cavalli, το Duomo Parco, παλάτια, μνημεία και εκκλησίες γοήτευσαν τους μαθητές, ενώ η δημιουργία βραχιολιών φιλίας που δημιούργησαν σε εργαστήριο την ίδια μέρα σφράγισε τις νέες φιλίες.

Την τρίτη μέρα στο σχολείο E. Carella, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε δραστηριότητες συμπερίληψης μέσω παιχνιδιών και αθλητικών δραστηριοτήτων και έμαθαν λέξεις στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά σε ένα μοναδικό συνεργατικό μάθημα.

Η τέταρτη μέρα περιλάμβανε ένα εργαστήριο από το Europe Direct Agency για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με δημιουργία μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά. Η ημέρα έκλεισε με την τελετή απονομής πιστοποιητικών παρακολούθησης.

Οι τελευταίες δύο ημέρες ήταν αφιερωμένες στο Μιλάνο, με επισκέψεις σε σημαντικά πολιτιστικά σημεία όπως η Gallerie d’Italia Milano, το Museo del Novecento, ο Καθεδρικός Ναός στην Πιάτσα Ντουόμο και το Κάστρο Σφόρτσα. Η επίσκεψη στο Πάρκο Σεμπιόνε και το φεστιβάλ με παιχνίδια εμπνευσμένα από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι πρόσθεσε μια επιπλέον δόση χαράς και δημιουργικότητας στις τελευταίες στιγμές της ομάδας στην Ιταλία.

Το ταξίδι στην Ιταλία αποτέλεσε μια εμπειρία ζωής για την ομάδα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, γεμάτη φιλοξενία, πολιτισμό, συνεργασία και μάθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ