Σε απόγνωση επιχειρήσεις ζωοτροφών

Αντιμέτωπες με μια τεράστια καθυστέρηση 8 περίπου μηνών στην πληρωμή από την περιφέρεια Θεσσαλίας των χρημάτων που αντιστοιχούν στην αξία των ζωοτροφών που έδωσαν αμέσως μετά τον Daniel για να τραφούν ζώα στις πλημμυρισμένες περιοχές, είναι επιχειρήσεις ζωοτροφών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τότε περιφερειακής αρχής και παρέδωσαν τις ποσότητες που ζητήθηκαν, αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα σήμερα πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ποσότητες που παρέδωσαν έχουν κόψει τιμολόγια μέσα στο 2023 πληρώνοντας όλους τους αναλογούντες φόρους.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση για το χρόνο εξόφλησης των τιμολογίων, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία τους έχει προκαλέσει η ενημέρωση που είχαν, πριν από μήνες, ότι ίσως χρειαστεί να γίνουν νέες συμβάσεις και να κοπούν νέα τιμολόγια.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, αφού όποιες προσπάθειες και αν έγιναν να συνομιλήσουν με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες έχουν πέσει στο κενό ενώ όπως καταγγέλλει κάποιος από τους επιχειρηματίες τις περισσότερες φορές τα τηλέφωνα δεν απαντούν ή και όταν απαντούν τους λένε ότι ο αρμόδιος απουσιάζει.

Επειδή βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η ρευστότητα για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι κεφαλαιώδες ζήτημα αφού τώρα αγοράζουν ζωοτροφές από τους συνεργάτες παραγωγούς ζητούν από τον περιφερειάρχη να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πληρωμή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ