«Καίει» τον Χάντερ Μπάιντεν η χήρα του αδερφού του

[ad_1]

Κατέθεσε ότι είχε βρει όπλο και ναρκωτικά στο φορτηγάκι του

Η χήρα του αδερφού του Χάντερ Μπάιντεν κατέθεσε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε βρει κοκαΐνη-κρακ και ένα περίστροφο στο φορτηγάκι του, ενισχύοντας το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο 54χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος. Είναι το πρώτο τέκνο προέδρου εν ενεργεία, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων της πρώην συζύγου και μιας πρώην συντρόφου του Χάντερ Μπάιντεν, σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία άλλωστε έχει παραδεχθεί δημοσίως.

Η Χάλι Μπάιντεν, η χήρα του Μπο Μπάιντεν – αδερφού του Χάντερ, ο οποίος πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο –, κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του Χάντερ Μπάιντεν ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν πως κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra. Φοβήθηκε πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο. «Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η Χάλι Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων. Η Χάλι έχει πει επίσης ότι διατηρούσε ρομαντικό ειδύλλιο με τον Χάντερ στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο Χάντερ Μπάιντεν επιμένει πως είναι αθώος. Ο συνήγορος υπεράσπισης Άμπι Λόουελ υπογράμμισε πως ο πελάτης του δεν έκανε χρήση ναρκωτικών όταν αγόρασε το όπλο, τον Οκτώβριο του 2018, και συμπλήρωσε πως δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές αφού δεν θεωρούσε τον εαυτό του ως τοξικοεξαρτημένο εκείνη την εποχή.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Χάντερ Μπάιντεν διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 25 ετών.

Σχετικά Tags

Χάντερ Μπάιντεν ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


[news.gr]

[ad_2]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ