Βράβευση του 3ου νηπιαγωγείου Τυρνάβου με την πράσινη σημαία του διεθνούς δικτύου των οικολογικών σχολείων!

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, μετά την επιτυχή υλοποίηση δύο Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων στα Οικολογικά Σχολεία κατά τα Σχολ. Έτη: 2021-2022, 2022-2023 με αντίστοιχους τίτλους: «ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, ΣΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ», «Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩ».

Σε μία όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς138 στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου κ. Καρατάσιου Αθηνά και κ. Παλτσανιτίδου Μάρθα παρευρέθηκαν και παρέλαβαν την Πράσινη Σημαία. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Σχολική Κοινότητα και ο Δήμος Τυρνάβου με την επίσκεψη μας στο Δημαρχείο όπου συναντηθήκαμε με τον κ. Δήμαρχο και την κ. Αντιδήμαρχο Πολιτισμού μεταφέροντας τα οικολογικά μας μηνύματα.

Το Πρόγραμμα “Οικολογικά Σχολεία” είναι διεθνές, απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Εθνικός χειριστής είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και Διεθνής συντονιστής είναι το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Foundation for Environmental Education).
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε περιβαλλοντικά θέματα, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ