Κέλλας με Τριαντόπουλο στο Φράγμα Γυρτώνης, για την άμεση λειτουργία του.

Το φράγμα Γυρτώνης επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρη Τσιούρη.

Οι δύο πολιτικοί, ενημερώθηκαν για μια ακόμη φορά από τον πρόεδρο του Οργανισμού για τον σημαντικό ρόλο του φράγματος ως προς την άρδευση των αγροτεμαχίων της ευρύτερης περιοχής, ενώ προέβησαν και σε επιτόπια αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των καταστροφών, που προκλήθηκαν από αγνώστους το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Τσιούρης υπογράμμισε, σχετικά, πως το φράγμα Γυρτώνης αποτελεί έργο μείζονος αρδευτικής σημασίας, καθώς συγκρατεί τα νερά του Πηνειού σε ικανή στάθμη, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο η άρδευση, όσο και η διανομή του νερού στο δίκτυο του ΤΟΕΒ, ενώ επεσήμανε πως ο Οργανισμός, τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει τη χρήση και λειτουργία του φράγματος τους θερινούς μήνες, με ίδια κεφάλαια.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Οργανισμού περιέγραψε με “μελανά χρώματα” την εικόνα που αντίκρισαν φέτος οι άνθρωποι του ΤΟΕΒ Πηνειού, καθώς διαπίστωσαν πως προκλήθηκαν από αγνώστους τεράστιες ζημιές στο φράγμα, ύψους άνω των 150.000 ευρώ, κόστος που δεν μπορεί να επωμιστεί ο Οργανισμός, ζητώντας άμεση επιχορήγηση, τόσο για την αποκατάσταση των βλαβών, όσο και για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΤΟΕΒ Πηνειού για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Κέλλας, από την πλευρά του, επεσήμανε στον κ. Τριαντόπουλο, ότι πιθανή “αδράνεια” του φράγματος, θα επηρεάσει πάνω από 20.000 στρέμματα, των ήδη ταλαιπωρημένων από τη θεομηνία “Daniel” παραγωγών, ενώ χαρακτήρισε τον ΤΟΕΒ Πηνειού, “πρότυπο εύρυθμης λειτουργίας”.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, αναγνωρίζοντας το επείγον της άμεσης λειτουργίας του φράγματος, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Προέδρου του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρη Τσιούρη, για στήριξη και επιχορήγηση του Οργανισμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά το τέλος της επίσκεψης στο φράγμα Γυρτώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ευχαριστώ τον Χρήστο Τριαντόπουλο, που βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς του νομού μας, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες θεομηνίες, ακούει και επιλύει τυχόν προβλήματα. Ευχαριστώ επίσης και τον πρέδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού, φίλο Δημήτρη Τσιούρη, για την αγαστή συνεργασία και ευελπιστώ πως σύντομα θα έχουμε την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων λειτουργίας του φράγματος, προς όφελος των παραγωγών της περιοχής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ