Λάρισα: Παραδόθηκε η πεζογέφυρα των Πηνειάδων Νυμφών

 Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για το έργο “Ανάπλαση Εγκαταστάσεων του Πάρκου Αλκαζάρ”

Στη διάθεση των πολιτών είναι από σήμερα, Παρασκευή, η πεζογέφυρα των Πηνειάδων Νυμφών, που οδηγεί στο πάρκο Αλκαζάρ, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, που ήταν σε εξέλιξη το προηγούμενο διάστημα.

«Η αναβάθμιση της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του Πάρκου Αλκαζάρ και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την παράδοση του έργου Ανάπλασης του Πάρκου Αλκαζάρ, δημιουργώντας τον σημαντικότερο πόλο αναψυχής για την πόλη», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, που επισκέφθηκε την πεζογέφυρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ. Χρήστος Τερζούδης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κ. Αθανάσιος Πατσιούρας, και ο ανάδοχος του έργου, κ. Χρήστος Καλογερόπουλος.

Οι εργασίες

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν σε: αντικατάσταση του παλαιωμένου ξύλινου καταστρώματος της γέφυρας, καθώς και ανακατασκευή της σκάλας που οδηγεί στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού. Να υπενθυμίσουμε ότι, η ανακατασκευή της πεζογέφυρας των Πηνειάδων Νυμφών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την αναβάθμιση και ανάπλαση του Πάρκου Αλκαζάρ.

Το έργο «Ανάπλαση Εγκαταστάσεων Αλκαζάρ» έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο του έργου, υλοποιούνται επτά σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την Ανακατασκευή της λίμνης, την Αναβάθμιση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης, την Ανάδειξη του Μνημείου του Ιπποκράτη, την Δημιουργία Βοτανικού Κήπου και την Κατασκευή διάβασης πεζών για την σύνδεση του Μνημείου του Ιπποκράτη με τον Βοτανικό Κήπο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ