Ντροπή, βάνδαλοι έκαψαν κάδο ανακύκλωσης στον Τύρναβο

Χωρίς ίχνος σεβασμού στην περιουσία του δήμου και των δημοτών κάποιοι θρασύδειλοι βάνδαλοι έκαψαν τη νύχτα έναν κάδο ανακύκλωσης στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου στον Τύρναβο. Με αφορμή το λυπηρό αυτό γεγονός ο αντιοδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Μπαντόγιας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την Δημοτική Περιουσία, που είναι περιουσία του λαού, έχουν βάλει στο στόχαστρο ορισμένοι επιτήδειοι…
Από τις πρώτες μέρες της θητείας της η Δημοτική αρχή εξόπλισε με συναγερμούς και κάμερες τα δημόσια κτήρια , εξασφαλίζοντας έτσι την προστασία τους.

Αφού πλέον δεν μπορούν να προβούν σε βαλδαλισμούς προς αυτά, έβαλαν στόχο τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Χθες έβαλαν φωτιά σε έναν από αυτούς, ο οποίος κάηκε ολοσχερώς.

Εκτός από τη ζημιά στο σύστημα της ανακύκλωσης, τη περιβαλλοντική βλάβη από την καύση του πλαστικού και άλλων επικίνδυνων ουσιών, υπάρχει και ο κίνδυνος να προκληθούν μεγάλες φθορές και σε σταθμευμένα οχήματα και οικίες.

Ο μπλε κάδος που κάηκε την νύχτα ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, ενώ όταν αναφέρεται φωτιά σε κάδο κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτό αποδίδεται κυρίως σε τσιγάρο ή άλλη εύφλεκτη ουσία που πετάχτηκε μέσα σε σακούλα απορριμμάτων. Στους κάδους που εντοπίζονται ζημιές ή έχουν καεί, τα συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου απομακρύνουν τα κομμάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά, ενώ τα κύρια μέρος τους οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Η καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες.
Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας, ώστε να αποφεύγουμε την ρίψη επικίνδυνων υλικών στους κάδους και να προστατεύουμε την περιουσία όλων των δημοτών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ