Παρουσίαση 2 εκπαιδευτικών πολιτιστικών προγραμμάτων στο Μουσικό Σχολείο με θέμα το μιούζικαλ “Mary Poppins”

Την Τρίτη 28/5, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, το Σύνολο Μουσικού Θεάτρου (40 μαθητές γυμνασίου και λυκείου) με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Ελένη Κουτή, μουσικό και Αγγελική Βόγια, θεατρολόγο, παρουσίασε δύο πολιτιστικά προγράμματα, που εκπόνησε τη φετινή σχολική χρονιά, με τίτλους: «Mary Poppins: The musical» και «Μουσική επένδυση για το musical Mary Poppins».

Συγκεκριμένα προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο απόσπασμα του musical, με τίτλο “Μια Κυριακή με τη Mary Poppins”, που παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου, στα πλαίσια της εκδήλωσης των μουσικών συνόλων «Παίζουμε ΣΥΝΟΛικά». Η παρουσίαση αποτελεί ένα ταξίδι με όχημα την τέχνη του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών μας στον μαγικό κόσμο των παιδικών μας χρόνων, στο μαγικό κόσμο της Mary Poppins.

Το θεατρικό κείμενο επιμελήθηκε η Ήλια Καρυαμπά, τη σκηνοθεσία η Αγγελική Βόγια, τη διδασκαλία ορχήστρας και τραγουδιών η Ελένη Κουτή, ενώ η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Νίκο Έξαρχο. Τις χορογραφίες ετοίμασαν και δίδαξαν οι χορογράφοι Λίνα Γεωργακούλη και Ρούλα Πίκουλα. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια των εικαστικών Ελένη Μακροπούλου, και η κ. Ελένη Ψύρρα παραχώρησε στο σύνολο κοστούμια εποχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ