Αιτήσεις για το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών Λάρισας

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με χαρά ανακοινώνει το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών (1st Summer Math Camp), ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναμένεται να εμπνεύσει και να ενθουσιάσει τους νέους μαθητές.

Το πρόγραμμα, που ακολουθεί τα πρότυπα παρόμοιων επιτυχημένων δράσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, αποσκοπεί να αναδείξει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα μαθηματικά σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον. Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών θα λειτουργήσει από την 1η έως την 5η Ιουλίου στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, με ώρες λειτουργίας από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.

Περιλαμβάνει διδασκαλία σε θεμελιώδη και προχωρημένα μαθηματικά θέματα, όπως Άλγεβρα, Γεωμετρία, Συνδυαστική, Πιθανότητες, Θεωρία Αριθμών, Σύνθετα Προβλήματα και θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών. Επιπλέον, οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως Μετεωρολογία, Ρομποτική, Λέσχη Μοντελισμού, Αστροπαρατήρηση, Ομίλος Μπριτζ, Κυνήγι Θησαυρού, Γεωμετρική Ζωγραφική και χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR).

Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών απευθύνεται σε μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και σε όσους τελειώνουν την Α’ Γυμνασίου, δηλαδή σε μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2023-2024 φοίτησαν στη ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Κάθε μαθητής θα λάβει μια τσάντα που περιλαμβάνει ένα βιβλίο προετοιμασίας, ένα βιβλίο μαθηματικών, τρία περιοδικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και αναλώσιμα υλικά. Θα παρέχεται επίσης σνακ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα πρέπει να στείλουν ένα email στο emelarissas@gmail.com, και θα λάβουν απάντηση με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής (συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής, υπεύθυνης δήλωσης και καταβολής συμβολικού αντιτίμου).

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τονίζεται ότι οι γονείς έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών τους από και προς το σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Με την ενεργή συνεισφορά πλειάδας επιλεγμένων μαθηματικών μελών της ΕΜΕ, το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών στοχεύει να εδραιωθεί ως ένας σημαντικός εκπαιδευτικός θεσμός που ενισχύει τη μάθηση και προάγει την αγάπη για τα μαθηματικά.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6976584790, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ