Το παιδικό βιβλίο «Τα διαμάντια της Κυρίας Ελλάδας» της Βανέσσας Μακρή παρουσιάζεται στον Τύρναβο

Οι Εκδόσεις iWrite και η Τυρναβίτισσα συγγραφέας Βανέσσα Μακρή διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τίτλο “Τα διαμάντια της Κυρίας Ελλάδας”, στο Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τη συγγραφέα, η Γαρουφαλιά Βλαχάβα (εκπαιδευτικός), η Ευδοκία Τσιάκα (φιλόλογος) και η Ανθούλα Χατζητσολίδη (εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας)

Την εκδήλωση συντονίζει η Ευγενία Μαμανού (αντιδήμαρχος πολιτισμού).

Το βιβλίο

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο για τη σπουδαιότητα του ελληνικού πολιτισμού

Η Κυρία Ελλάδα ήταν μια έξυπνη δασκάλα που είχε στην κατοχή της έναν σάκο με διαμάντια. Κάθε διαμάντι «έκρυβε» ένα μεγάλο μυστικό. Με περίσσια μαεστρία «ξεδίπλωνε» τα μυστικά των διαμαντιών, κάνοντας τα παιδιά να λατρέψουν κάθε πληροφορία τους. Έτσι, δίχως να το καταλάβουν, βρέθηκαν να γνωρίζουν πότε δημιουργήθηκε το ελληνικό αλφάβητο, από πού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ποια νομίσματα είχαν οι αρχαίοι Έλληνες, πότε χτίστηκε ο Παρθενώνας, τι ήταν η Δημοκρατία, ποιοι ήταν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης και όλα εκείνα τα σπουδαία που συνθέτουν την Ελλάδα. Ένα αναπάντεχο τέλος, όμως, θέτει μικρούς και μεγάλους σε ανησυχία! Θα καταφέρει η Κυρία Ελλάδα να εκπληρώσει τον σκοπό της;

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό με «άρωμα» Ελλάδας!

Η συγγραφέας

Η Βανέσσα Μακρή γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1987 στον Τύρναβο, έχει παντρευτεί τον παιδικό της έρωτα κι έχουν αποκτήσει 2 υπέροχους γιους… Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 13 χρόνια παραδίδει ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Είναι σίγουρα η κινητήριος δύναμή της, εφόσον εκείνοι την ενέπνευσαν να πειραματιστεί με τη συγγραφή. Διδάσκει την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό σε παιδιά μεταναστών. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια δυσλεξίας και αναλαμβάνει την εκπαίδευση μαθητών με ΔΕΠΥ. Λατρεύει τη λογοτεχνία και την ποίηση(στα 16 της έκανε την πρώτη απόπειρα συγγραφής ποιημάτων)… Ονειρεύεται έναν κόσμο γεμάτο ενσυναίσθηση, ελπίδα και όμορφα βιβλία… (Όνειρό της να μεταλαμπαδεύσει τον υπέροχο κόσμο του βιβλίου σε μαθητές με προβλήματα όρασης, μέσα από τη μεταφορά τους στη γραφή Braille).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ