Στον «ρυθμό του ποταμού» θα κινηθεί το Φεστιβάλ Πηνειού 2024

Για τρεις ημέρες, η «καρδιά» της Λάρισας θα «χτυπά» στον Πηνειό ποταμό

Με κεντρικό σύνθημα “Στο ρυθμό του Ποταμού”, το Φεστιβάλ Πηνειού 2024 ετοιμάζεται να ζωντανέψει την καρδιά της Λάρισας για τρεις ημέρες, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου. Η διοργάνωση, με ιστορία που μετράει πάνω από δύο δεκαετίες, εξελίσσεται και φέτος, θέτοντας ως στόχο τη σύνδεση της ροής του κόσμου με τη ροή του ποταμού Πηνειού, σημείο αναφοράς για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Με 19 ξεχωριστές συναυλίες και 40 δράσεις να γεμίζουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, θα προσφερθεί ένα πλούσιο και ποικίλο φάσμα επιλογών για κάθε γούστο. Κοινωνικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες έρχονται να πλαισιώσουν τις μουσικές βραδιές, καθιστώντας το Φεστιβάλ Πηνειού ένα πραγματικό πανηγύρι για την πόλη.

Δυναμικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό καλεντάρι

“Η ανταπόκριση των φορέων και των συλλόγων αγγίζει φέτος υψηλά επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η συμμετοχή του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή”, τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Και συνεχίζει: “Η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της Λάρισας αποτελούν βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής. Με το Φεστιβάλ Πηνειού, αλλά και με άλλες διοργανώσεις όπως το Larissa Coffee Show, η πόλη μας έχει μπει δυναμικά στον χάρτη των μεγάλων εκδηλώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δυναμικού καλλιτεχνικού και πολιτισμικού καλενταρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, το Φεστιβάλ Κόμικς, το Φεστιβάλ Μοντελισμού και άλλα πολλά. Θέλουμε τη Λάρισα μια πόλη που δημιουργεί γεγονότα, δημιουργεί ανάπτυξη, γίνεται πόλος έλξης και αξιοποιεί κάθε της συγκριτικό πλεονέκτημα, προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου.”

Το ποτάμι, δε χωρίζει τις όχθες, το ποτάμι τρέφει τις όχθες. Δίνει ζωή στην πόλη

“Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Φεστιβάλ Πηνειού, που λαμβάνει χώρα και φέτος στις όχθες του αγαπημένου ποταμού της Λάρισας, τον Πηνειό. Το φεστιβάλ εδράζεται σε δύο πυλώνες: τη μουσική και τη διάδραση, με το ποτάμι να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος” τονίζει σε δήλωση του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης.

Και συνεχίζει: “Πέρα από την καλλιτεχνική του αξία, το Φεστιβάλ Πηνειού φέρει και συμβολική σημασία. Έρχεται ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη, αποτελώντας μια γιορτή αναγέννησης και ενότητας. Το φεστιβάλ αυτό ενώνει την πόλη, φέρνοντας μουσική, χρώμα και χαρά σε κάθε γωνιά της. Το ποτάμι, δε χωρίζει τις όχθες, το ποτάμι τρέφει τις όχθες. Δίνει ζωή στην πόλη. Αυτό το πράγμα υποστηρίζει το φεστιβάλ Πηνειού. Συνδέει τους πολίτες, τους συλλόγους και τους εθελοντές, οι οποίοι με την αφοσίωση και την αγάπη τους στηρίζουν το φεστιβάλ. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Πηνειού αποτελεί αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας, προσφέροντας πλήθος καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και μουσικές σκηνές”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ