Προσλήψεις κατά βούληση;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Δεληγιάννης

Πραγματικά θα ήθελα κάθε συμπολίτης μας να διαβάσει την επίσημη απάντηση του γραφείου τύπου του Δήμου Λαρισαίων στην ανακοίνωση της Συμπαράταξης Λαρισαίων για την Κατασκήνωση στην Πόλη. Στην ανακοίνωσή μας δηλώναμε την αντίρρηση μας στην επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προσλάβει για ένα δίμηνο εκπαιδευτικούς για την Κατασκήνωση στην Πόλη χωρίς το κριτήριο της εμπειρίας, που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Προσωπικά, διάβασα με έκπληξη στην επίσημη αυτή απάντηση του γραφείου τύπου του Δήμου Λαρισαίων πως η άρση του κριτηρίου της εμπειρίας είναι «παροχή δυνατότητας ίσων ευκαιριών σε όλους τους νέους»! Και πως το «δήθεν» κριτήριο της εμπειρίας είναι «τεχνητός αποκλεισμός» των υποψηφίων!

Για το ίδιο θέμα, μάλιστα, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ακούσαμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας να επικαλείται το δικαίωμά(!) του για «ευελιξία» στις προσλήψεις στο Δήμο. Και ότι στη θέση του κριτηρίου της εμπειρίας δεν θα μπει κάποιο άλλο κριτήριο για τις προσλήψεις στην Κατασκήνωση στην Πόλη, καθώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του!

Είναι αυτές απόψεις χρηστής διοίκησης;
Και εδώ χρειάζεται να απευθυνθώ στο Δήμαρχο της πόλης, Θανάση Μαμάκο. Μετά από τόσα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, πράγματι πιστεύει ότι στη Δημόσια Διοίκηση δεν πρέπει να προβλέπονται κάποιες διαδικασίες; Σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα, όπως η Κατασκήνωση στην Πόλη, δεν χρειάζεται οι παιδαγωγοί να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία; Κάποια, άλλα έστω, συγκεκριμένα κριτήρια; Πρέπει απλά να εμπιστευόμαστε την κρίση ενός Αντιδημάρχου; Έτσι γίνεται;

Η Κατασκήνωση στην Πόλη είναι ένας σπουδαίος θεσμός. Για να φτάσει να φιλοξενεί 2.500 παιδιά πολλοί δούλεψαν πολύ, για πολλά χρόνια. Είναι ευθύνη μας, έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, να διεκδικούμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την λειτουργία του. Και είναι ευθύνη δική σας να δουλέψετε να γίνει ο θεσμός ακόμα καλύτερος. Τίποτα λιγότερο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ