«Δείπνο ηλιθίων» από την ομάδα «Ονείρων Θαύματα» στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος

Tο Θεσσαλικό Θέατρο φιλοξενεί στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» την ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης. Η « ΟΝΕΙΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ» παρουσιάζει, στα πλαίσια του Φεστιβάλ (Συνάντησης των Θεατρικών Σκηνών της Πόλης) «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ», το θεατρικό έργο «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ» του Francis Veber, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βούζα, στις 15 έως 17 Ιουνίου, στο Θέατρο του Μύλου – Κώστας Τσιάνος, στις 9:00μ.μ.

Ποιος άραγε είναι ο «ηλίθιος»;

Συνηθίζεται να αποκαλείται «ηλίθιος» μια ευγενική φιγούρα εξαιρετικά καλών προθέσεων. Είναι ο πρωταθλητής της καταστροφής και της γκάφας. Ένας τέτοιος «ηλίθιος» είναι και ο Φρανσουά Πινιόν στο έργο του Φρανσίς Βεμπέρ, ένας εφοριακός με εμμονές στις κατασκευές από σπίρτα.

Καλείται για δείπνο από τον μεγαλοεκδότη Πιέρ Μπροσάν. Ο Πιέρ Μπροσάν ανήκει στους θεωρητικά «έξυπνους», «κανονικούς», ευκατάστατους αστούς που προκειμένου να διασκεδάσουν την ανία τους, κάθε Τρίτη, συγκεντρώνονται σε δείπνο και κουβαλάει ο καθένας τους «τον δικό του ηλίθιο» παίρνοντας μέρος σε έναν ιδιόμορφο κρυφό διαγωνισμό. Η συνάντηση του Πιέρ Μπροσάν και του Φρανσουά Πινιόν μας κάνει στο τέλος ν’ αναρωτηθούμε: Υπάρχει άραγε μέτρο ηλιθιότητας και πως κρίνεται κανείς;

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Κώστας Πελεκάνος, Δάφνη Δεληγιάννη, Χρήστος Τσάκος, Δημήτρης Βούζας, Φάνης Χατζηγρίβας, Ντέπυ Τσιρακοπούλου, Θοδωρής Ματούλας, Χριστίνα Κορδέλα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6972700971
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ