ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος

Ακόμη ένας εφιάλτης εμφανίζεται για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών μπαίνουν στη ρώσικη ρουλέτα, κινδυνεύοντας να μην τους αποδίδονται, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ χάνει την διαπίστευση πληρωμών, το ΟΣΔΕ είναι στον αέρα και γίνεται άρση της διαπίστευσης του Οργανισμού πληρωμών!

Το επιτελικό κράτος της Δεξιάς και του Μητσοτάκη, λίγο πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, έχει αποφασίσει να μην αφήσει τίποτα όρθιο αφού ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να αποκατασταθεί η τάξη. Δηλαδή θα πρέπει να βελτιώσει με θεαματικό τρόπο τις αδυναμίες της λειτουργίας του, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποτέ δεν αποκατέστησε, να επέλθει η ομαλότητα στον οργανισμό, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποτέ δεν επέφερε, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, που αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποτέ δεν προχώρησε σε προσλήψεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στη χειρότερη στιγμή για τον Οργανισμό Πληρωμών αλλά και ολόκληρο το σύστημα διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων στην Ελλάδα, καθώς, παραμένουν σε εκκρεμότητα πληρωμές του 2023 άνω των 250 εκατ. ευρώ (μέχρι το τέλος Ιουνίου), δεν έχει ξεκινήσει (για πρώτη φορά τέτοια εποχή) η διαδικασία υποβολής των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, έχει ήδη επιβληθεί στην Ελλάδα καταλογισμός ύψους 280 εκατ. ευρώ για προηγούμενες χρήσεις (2019, 2020, 2021) και είναι πολύ κοντά νέες ποινές για τις δύο τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που επανειλημμένα έχει τονίσει με κάθε τρόπο την ουσιαστική αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν θα επιτρέψει να αφεθούν έρμαιοι στο πουθενά για ακόμη μια φορά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Οφείλει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού, να ενισχύσει τον δημόσιο οργανισμό και να μην τον οδηγήσει στην απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση τού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ