Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός δικηγόρος που κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία

ASCII

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο οποίος είχε συλληφθεί χθες κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ανέφερε:«Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό που συνέβη και από την σύζυγό μου την οποία υπεραγαπώ και από τις κόρες μου», είπε σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια ο Απόστολος Λύτρας.

Ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμα να εξηγήσει πώς έγινε αυτό το περιστατικό και βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση. Όπως και η ίδια (σ.σ. η σύζυγός του) κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω πως μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια, τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος είπε ότι έχει χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πολύ κόπο, και από τον ίδιο και την σύζυγό του.

Χαρακτήρισε την πράξη του αδιανόητη και επανέλαβε ότι θα ζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες που οδήγησαν σε αυτό περιστατικό. «Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου» είπε χαρακτηριστικά. «Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση». Τα ακούω αλλού και βλέπετε πόσο αιχμηρός είμαι. Αιχμηρός είμαι και με τον εαυτό μου, συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

«Ζητάω συγγνώμη από όλους. Από όλο τον κόσμο, και πρωτίστως από την σύζυγό μου και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, πριν από την έναρξη της απολογίας του κατηγορουμένου στην ανακρίτρια κατέθεσαν – σύμφωνα με πληροφορίες ως μάρτυρες υπέρασπισής του – η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του. Πληροφορίες ανέφεραν πως ενώπιον της ανακρίτριας ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα επέμενε στο ατύχημα όπως κατέθεσε προανακριτικά αλλά φερόταν διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του με πολλαπλά τραύματα και κάταγμα στη μύτη και το χέρι σε ιδιωτική κλινική. Εκεί το ζευγάρι υποστήριξε ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες. Ωστόσο από την εξέταση ο γενικός χειρουργός διεπίστωσε ότι ήταν τραύματα που μπορούσαν να έχουν προκληθεί μόνο από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο γιατρός έμεινε μόνος με τη γυναίκα, τη ρώτησε ευθέως εάν την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της και εκείνη φέρεται να έγνεψε καταφατικά. Αν και δεν κατέθεσε εις βάρος του μήνυση, δέχθηκε να λάβει panic button.

Ως είχε υποχρέωση, με βάση και τον νέο ποινικό κώδικα, ο γιατρός ειδοποίησε το αρμόδιο για την ενδοοικογενειακή βία αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος είναι και αυτή μάχιμη δικηγόρος και υπερασπίζεται γυναίκες – θύματα βίας, επομένως γνώριζε πως το κακούργημα αυτό διώκεται αυτεπάγγελτα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ