Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της ΑΣΕ για τις εκλογές στο σύλλογο εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την Τρίτη 18 Ιουνίου καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τους αντιπροσώπους μας για τη ΔΟΕ, καθώς και για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Καλούμαστε δηλαδή να αποφασίσουμε ποιο Σωματείο και ποια Ομοσπονδία θα έχουμε συμπαραστάτες στους αγώνες μας τα επόμενα δύο χρόνια.
Κριτήριο σ’ αυτή μας την απόφαση πρέπει να είναι ένα μεγάλο “ΟΧΙ”։
• Ένα όχι στη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στους εκπαιδευτικούς “πολλών ταχυτήτων”, στην εργασιακή μας ανασφάλεια.
• Ένα όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, που πιστά υλοποιούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
• Ένα όχι στην άνευ προηγουμένου υπονόμευση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, στον “νόμο Χατζιδάκη”, στις αντιαπεργιακές ρυθμίσεις, στις ηλεκτρονικες “εκλογές”, στον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό, τις προσφυγές στα δικαστήρια για να σπάσει η αντίσταση των εκπαιδευτικών.
• ΄Ενα όχι στην καθήλωση των μισθών μας, στην παγίωση των μνημονιακών περικοπών, στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στη σκυταλοδρομία της ακρίβειας που ροκανίζει ό,τι απέμεινε απ’ το πενιχρό μας εισόδημα.

● Με την ψήφο σου στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ενίσχυσε το δίκιο σου, τη δική σου φωνή και τους αγώνες σου για ένα δημόσιο σύστημα παιδείας, πλήρως στελεχωμένο από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σ΄ένα σύγχρονο σχολείο, όπου ο εκπαιδευτικός θα είναι παιδαγωγός και όχι παιδοκόμος.
Τώρα πια έχεις πείρα και μπορείς να δεις τους καρπούς που έδωσαν οι αγώνες σου. Χωρίς αυτούς, οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης θα είχαν ήδη περάσει. Ήταν αυτοί οι αγώνες “από τα κάτω” που έδωσαν φέτος τον τόνο στην αντίσταση μας.

Η απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, η διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης, η μαζική εναντίωση στην αντιδραστική αξιολόγηση και η πρωτοφανής συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου και του Απριλίου, έδωσαν την απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, Αυτόνομο Δίκτυο, που ήθελαν να σταματήσει κάθε αντίσταση, που τραβούσαν το χαλί κάτω απ’ τα πόδια μας, που έσπερναν συστηματικά τον φόβο και την ηττοπάθεια.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έδωσαν την περήφανη απάντησή τους σ’ αυτούς που, και μετά τις εκλογές, θα προσπαθήσουν πάλι να υπονομεύσουν τους αγώνες μας!
● Πάμε λοιπόν για την ανατροπή, συνάδελφοι, για τη μεγάλη ανατροπή στη ΔΟΕ και στον Σύλλογό μας. Πάμε με την Α.Σ.Ε πρώτη δύναμη, για να ‘χουμε μια Ομοσπονδία και ένα Σωματείο μπροστάρη και οργανωτή των διεκδικήσεών μας.
● Αξιοποιούμε την πείρα μας από τη στάση των υπολοίπων δυνάμεων, τόσο στη ΔΟΕ, όσο και στα σωματεία και δίνουμε την ψήφο μας στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Είναι η κρίσιμη ψήφος, είναι η επιλογή που θα κάνει τη διαφορά!
Προχωράμε μαζί! Ήρθε η ώρα της ανατροπής!
Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της 18ης Ιουνίου, 11։00 πμ. – 7:00 μμ., στο 25ο Δημ. Σχολείο, με την ψήφο μας στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Οι υποψήφιοι

Τα ονόματα των υποψηφίων στον πίνακα που ακολουθεί:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ