Συντήρηση και διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών στον Δήμο Κιλελέρ

Συνεχίζεται στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ ο προληπτικός καθαρισμός της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που βρίσκονται πέριξ των αλσυλλίων και των οικισμών όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ. Οι εργασίες γίνονται με ισοπεδωτή γαιών (γκρέιντερ).

Στους ημιορεινούς όγκους του Δήμου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα (κατολισθήσεις, απόθεση φερτών υλικών, ανεξέλεγκτη βλάστηση) τα οποία καθιστούσαν δύσκολη έως και αδύνατη την πρόσβαση και τη διέλευση των οχημάτων του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Για αυτό το λόγο έγιναν επιπλέον εργασίες συντήρησης των αντιπυρικών ζωνών με χρήση ερπυστριοφόρου μηχανήματος στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερής, Μύρων, Βουναίνων, Αγίας Παρασκευής και Ψυχικού όπου λόγω του ανάγλυφου του εδάφους παρουσιάζονταν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

O Αντιδήμαρχος Πρασίνου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Τριαντάφυλλος Τσινούλης έκανε επιστασία των εργασιών στην περιοχή του οικισμού Αγία Παρασκευή συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Σωτήρη Νταφόπουλο και Σωτήρη Σωτηρίου. Αρχικά στη δήλωσή του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την άριστη συνεργασία που έχουν με το Δήμο Κιλελέρ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πολιτική Προστασία.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι υπηρεσίες του Δήμου μας με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των πολιτών αλλά και του πρασίνου της περιοχής μας προέβησαν στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση της εύφλεκτης βιομάζας δημιουργώντας τις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας. Προχωρήσαμε στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ενώ παράλληλα συντηρήσαμε τη βατότητα και στις ήδη υπάρχουσες προκειμένου, όταν χρειαστεί, να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Η δημοτική μας αρχή επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, φροντίζει για την πυρασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων αλλά και των περιαστικών αλσυλλίων.

Όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ είναι σε ετοιμότητα και η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι διαρκής. Γιατί, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται όχι μόνο ο σχεδιασμός και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων αλλά και η άριστη συνεργασία τους. Κι αυτό το καλοκαίρι μένει να αποδείξουμε ότι συνοδοιπόροι στην πρόληψη των πυρκαγιών είμαστε όλοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ