Ξεκινούν, μεθαύριο, Πέμπτη, τα έργα ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων

Ξεκινούν, μεθαύριο, Πέμπτη, τα έργα ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων

Από μεθαύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου, εκκινούν οι εργασίες για τη «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας, γύρω από σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας», επί της οδού Ανθ.Γαζή. Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Κουμουνδούρου ως τις οδούς Ηπείρου και Μανδηλαρά, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0), με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διπλός ποδηλατόδρομος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ανθίμου Γαζή (από την οδό Κύπρου έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου), ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας και της οδού Ηπείρου (από την οδό Τρικάλων έως την οδό Ανθίμου Γαζή).

Στην περιοχή του έργου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα: 5ο Νηπιαγωγείο – 28ο Νηπιαγωγείο – 37ο Νηπιαγωγείο – 4ο Δημοτικό Σχολείο – 37ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο
36ο Νηπιαγωγείο – 41ο Νηπιαγωγείο – 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Η έναρξη των εργασιών είναι προγραμματισμένη να γίνει στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου στο Ο.Τ. 807Α), μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα τη σχετική εγκεκριμένη εργοταξιακή μελέτη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο σημείο θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου) στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων, καθ’ όλο το 24ωρο, από αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου ως και την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Παράλληλα, θα υπάρχει απαγόρευση της στάθμευσης και στα απέναντι οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Μανδηλαρά (Ο.Τ. 809 – 808Γ – 808 ).

Η κυκλοφορία των οχημάτων, στην περιοχή της ζώνης των Έργων θα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,55-3.80μ (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στην δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Κουμουνδούρου προς την οδό Ηπείρου).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ανθ.Γαζή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα (Σχεδιάγραμμα για Στάδιο Α11):

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ