Απίστευτο αλλά ελληνικό: Διεκόπη η δίκη για τον Ιανό λόγω ζέστης!!!

Διεκόπη εκ νέου, αυτή τη φορά για τις 27 Ιουνίου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» το Σεπτέμβριο του 2020 στην Καρδίτσα, Αιτία της διακοπής η αφόρητη ζέστη στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Λάρισας που δεν διέθετε κλιματισμό δημιουργώντας απαράδεκτες συνθήκες για δικαστές, δικηγόρους, κατηγορούμενους και ακροατήριο.

Οπως ήταν φυσικό συνήγοροι των θυμάτων της τραγωδίας να εκφράσουν έντονα παράπονα επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε η διοίκηση του Εφετείου της Λάρισας να προγραμματίσει τη δίκη σε αίθουσα με κλιματισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτό το διάστημα στην περιοχή.

Για μια υπόθεση με 10 κατηγορούμενους, δεκάδες δικηγόρους και μάρτυρες με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον οι συνθήκες στην αίθουσα ήταν ακατάλληλες.

Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα με την κατάθεση της μητέρας της άτυχης φαρμακοποιού Ευδοκίας Πλακιά που έχασε τη ζωή της από τις φονικές πλημμύρες το Σεπτέμβριο του 2020 στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Μιλώντας στο paidis.com ο κ. Δημήτρης Σκύφτας, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας της άτυχης φαρμακοποιού, εκφράζοντας και την αγωνία της οικογένειας, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα από την πλευρά της διοίκησης του Εφετείου ώστε να διεξαχθεί η δίκη σε κατάλληλες συνθήκες που θα επέτρεπαν σε όλους τους παράγοντες της δίκης να επιτελέσουν το έργο τους.

«Ολοι γνωρίζουν ότι η δίκη διεξάγεται στη Λάρισα και όχι στη Φλώρινα που ίσως να ήταν καλύτερες οι συνθήκες και χωρίς κλιματισμό, αλλά η Λάρισα έχει πάντα υψηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να συνυπάρχουν σε μία αίθουσα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι τόσα άτομα σε συνθήκες ασφυξίας. Δυστυχώς φαίνεται ότι η υπόθεση δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα όταν διακόπτεται η δίκη για λόγους κλιματισμού. Θα έπρεπε να βρεθεί μία άλλη κλιματιζόμενη αίθουσα» σημείωσε ο κ. Σκύφτας, που επέστρεψε άπραγος στην Αθήνα.

Πρόβλημα στον κλιματισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν νομικοί της Λάρισας υπάρχει πρόβλημα με τον κλιματισμό στο δικαστικό μέγαρο αφού έχει χαλάσει κάποιο εξάρτημα του συστήματος και αναμένεται να φτάσει μέσα στις επόμενες ημέρες το ανταλλακτικό για να επισκευαστεί ο κλιματισμός.

Οι κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ακόμη 8 πρόσωπα.

Μεταξύ αυτών ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, ο τότε προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουτρομάνος, ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου Καρδίτσας Θεοφάνης Στάθης, στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Καρδίτσας.

Οι κατηγορίες αφορούν κατά περίπτωση αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ