Επιδρομή αγριογούρουνων σε αμυγδαλεώνες στην περιοχή της Ροδιάς (φωτο)

Σε απόγνωση είναι το τελευταίο διάστημα αμυγδαλοπαραγωγοί στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Ροδιάς που βλέπουν τα δένδρα τους να έχουν κλαδευτεί κυριολεκτικά από επιδρομές αγριογούρουνων που κυριολεκτικά αλωνίζουν νυχθημερόν στα κτήματά τους.

Οπως υποστηρίζουν, μιλώντας στο paidis.com τα αγριογούρουνα τρώνε καρπούς και κλαδιά αρχικά από τις ποδιές και τα χαμηλά κλαδιά των δένδρων προκαλώντας μεγάλη ζημιά αφού σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς από κάθε δένδρο έχουν ήδη αφαιρέσει καρπό 7-8 κιλών. Μάλιστα επισημαίνουν ότι καθημερινά βρίσκουν γύρω από τους κορμούς των δένδρων στρώμα από φλούδες αμυγδάλων που καταδεικνύει το μέγεθος της ζημιάς.

Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη δράση των αγριογούρουνων καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να βρουν κάποια λύση, ενώ κάποιοι από τους πληγέντες ζητούν από τον ΕΛΓΑ να πριμοδοτήσει την τοποθέτηση ηλεκτροφόρων συρμάτων γύρω από τα κτήματα.

Πάντως όπως επισημαίνουν αν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη δράση των αγριογούρουνων είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα η καταστροφή της καλλιέργειας θα είναι τεράστια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ