Γόνιμος διάλογος στον Αμπελώνα

Πετυχημένη ήταν η χθεσινή ανοικτή συνέλευση που συγκάλεσε η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου για να ενημερώσει τους κατοίκους για τα έργα που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Αρκετοί κάτοικοι συμμετείχαν στη συνέλευση, που έγινε σε δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών ώρα, και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δήμαρχο Στ. Τσικριτσή, τους αντιδημάρχους Ν. Αρβανίτη, Ν. Νταλαγιάννη και Δ. Μπάσμπα και τον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΤ Κ. Παπαϊωάννου για μία σειρά σημαντικών έργων και κυρίως για το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από αμίαντο στην οδό Λαρίσης, για την αντικατάσταση των πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού και την ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης οδού που θα ξεκινήσουν την Τρίτη λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Ο κ. Παπαϊωάννου στάθηκε ιδιαίτερα στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χρονοδιαγράμματα του έργου, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν υπομονή ξεκαθαρίζοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών για να μετριαστεί η σκόνη θα γίνονται ρίψεις νερού από υδροφόρες του δήμου και του εργολάβου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες.

Από κατοίκους τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο μέσα στον Αμπελώνα που όπως υποστήριξαν θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με τον δήμαρχο και τον κ. Αρβανίτη να επισημαίνουν ότι με τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Λαρίσης, η οδός Φαλάνης και άλλοι 2 δρόμοι στον ιστό του Αμπελώνα, ενώ με δεδομένο ότι η ΔΕΥΑ Τυρνάβου εξασφάλισε μία χρηματοδότηση ύψους 2,7 εκ. € θα γίνουν και άλλες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και ασφαλτοστρώσεις από το πρόγραμμα Οδική Ασφάλεια του υπουργείου μέσα στην πόλη του Αμπελώνα, ενώ από την περιφέρεια θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Αμπελώνας – Βρυότοπος.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την αγροτική οδοποιία, με τον κ. Νταλαγιάννη να επισημαίνει ότι γίνεται ένα πολύ σοβαρό έργο σε όλο το δήμο και μετά τον Βρυότοπο ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στον Αμπελώνα.

Πάντως ο αντιδήμαρχος για μια ακόμη φορά τόνισε ότι κάποιοι αγρότες επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά αφήνοντας τα αρδευτικά τους καρούλια να ποτίζουν επί ώρες δρόμους προκαλώντας τεράστιες ζημιές, και υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή μόλις ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί με όσους δεν σέβονται ούτε το έργο που γίνεται ούτε και τους συναδέλφους τους που θα αναγκαστούν εκ νέο να κινούνται σε διαλυμένο οδικό δίκτυο.

Ο δήμαρχος στη συνέλευση ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων, έκρουσε τον κίνδυνο τη ιδιωτικοποίησης του νερού και της ενοποίησης των ΔΕΥΑ λέγοντας ότι θα πρέπει μαζί κάτοικοι και δημοτική αρχή να αγωνιστούν για να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να σταματήσει το ράβε ξήλωνε στα έργα που γίνονται στο δήμο επισημαίνοντας ότι άσφαλτος θα πέφτει μόλις ολοκληρωθούν όλα τα υπόγεια δίκτυα στην κάθε περιοχή.

Παρόν στη συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ