Τύρναβος: Στέλνουν παιδιά που μένουν δίπλα σε σχολείο σε άλλο σχολείο για λόγους οικονομίας…

Ανάστατοι είναι οι γονείς μαθητών της 1ης τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου αφού με εντολή της διευθύντριας α/βαθμιας εκπαίδευσης κ. Αικ. Καραγιώργου τουλάχιστον 5 μαθητές της α’ τάξης του σχολείου έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν σχολείο για να μην δημιουργηθεί άλλο τμήμα στην 1η τάξη αδιαφορώντας για το ότι πρόκειται για μικρά παιδιά που στο ξεκίνημα θέλουν ιδιαίτερη διαπαιδαγώγηση και φροντίδα. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν η κ. Καραγιώργου δεν έλαβε υπόψη ούτε το γεγονός ότι το σύνολο των παιδιών αυτών μένουν πολύ κοντά στο 3ο δημοτικό σχολείο και τώρα με την απόφασή τους θα είναι αναγκασμένα να πάνε σε άλλο σχολείο (4ο δημοτικό) που είναι πιο μακριά.

Και όπως αναφέρουν όλα αυτά γίνονται για να εξοικονομηθούν χρήματα με τη δημιουργία πλεονάσματος εκπαιδευτικών και την μείωση των πόρων προς το σχολείο που υποβαθμίζεται.

Ηδη υπάρχει αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση να μεταφερθούν τα παιδιά της πρώτης δημοτικού σε άλλο σχολείο, παρότι βάση της διεύθυνσης κατοικίας τους θα έπρεπε να φοιτούν στο σχολείο μας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Τα παιδιά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις καθημερινά, κάτι που επηρεάζει την καθημερινότητά τους και αυξάνει την κόπωσή τους. Επιπλέον, οι γονείς θα αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες στην οργάνωση του καθημερινού τους προγράμματος και στην εξασφάλιση της ασφαλούς μετάβασης των παιδιών τους στο σχολείο.

Πέραν αυτών, η απόφαση αυτή υποβαθμίζει τη λειτουργία του σχολείου μας. Η μείωση του αριθμού των μαθητών οδηγεί σε μείωση των διαθέσιμων πόρων και της δυνατότητας ανάπτυξης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που θα ωφελούσαν όλους τους μαθητές.

Ζητάμε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας να επανεξετάσει την απόφασή της και να επιτρέψει στα παιδιά της πρώτης δημοτικού να φοιτούν στο σχολείο μας, όπως είναι το φυσιολογικό και δίκαιο με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους. Η επαναφορά των μαθητών θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρουμε στα παιδιά μας.
Με εκτίμηση,

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων»

Αντίδραση του δήμου

Στο πλευρό των γονέων και κηδεμόνων βρίσκεται και η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου που στηρίζει το αίτημά τους και αναμένεται άμεσα να προχωρήσει στην υποβολή σχετικού αιτήματος προς την κ. Καραγιώργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ