Διαχειρίσιμες οι φωτιές σε Αμφιθέα και Γιάννουλη

Με υδροφόρες και μηχανήματα στην κατάσβεση των πυρκαγιών ο Δήμος Λαρισαίων – Σε επιφυλακή ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας

Σε φάση κατάσβεσης βρίσκονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σήμερα νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Αμφιθέας και της Γιάννουλης με την πυροσβεστική υπηρεσία να βρίσκεται ακόμη στα σημεία με μεγάλες δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων αφού υπηρεσιακά οι φωτιές δεν έχουν τεθεί ακόμη σε φάση μερικού ελέγχου.

Και στις δύο φωτιές επιχείρησαν περίπου 20 οχήματα με περισσότερους από 50 πυροσβέστες ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του δήμου Λαρισαίων που συμμετείχε με μηχανήματα και υδροφόρες.

Σε ανακοίνωση του δήμου για την παρουσία του δημοτικού μηχανισμού στις σημερινές φωτιές αναφέρονται τα εξής:

«Στην άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, υπό τον συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε τρία σημεία περιοχής ευθύνης του Δήμου, το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Ιουνίου.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν: αρχικά στον δρόμο Λάρισας-Κοζάνης (περίπου στο ύψος του 7ου χλμ), στη συνέχεια στην περιοχή κοντά στον οικισμό της Αμφιθέας, καθώς και σε αγροτική έκταση μεταξύ των οικισμών Λουτρού και Κάστρου.

Στα σημεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών-Πρασίνου, κ.Χρήστος Τερζούδης, Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων-Δημοτικής Αστυνομίας, κ.Ευάγγελος Παπαλέξης, Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ.Γιώργος Ζιαράγκας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ενώ στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβη ο αναπληρωτής Δήμαρχος, κ.Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης. Παράλληλα, στα σημεία βρίσκονταν και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και της ΔΕΥΑΛ.

Υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων διέθεσαν υδροφόρα οχήματα, καθώς και εκσκαπτικά μηχανήματα, για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνουν σε επιφυλακή για τις επόμενες ημέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ