Εκδρομή του ΚΑΠΗ Πυργετού στις Μηλιές Πηλίου – Καλά Νερά Βόλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδρομών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού του Δήμου Τεμπών για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στις Μηλιές Πηλίου– Καλά Νερά – Βόλο την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024.

Αρχικά, επισκεφθήκαμε ένα αυθεντικό Πηλιορείτικο χωριό τις παραδοσιακές Μηλιές. Ένα φανταστικό τοπίο με εξαίσια Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική στα αρχοντικά τους και στους ξενώνες τους. Διασχίσαμε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα βουνά και τα έλατα.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού περπατώντας πάνω στις ράγες του μυθικού Μουτζούρη με προορισμό την παγκοσμίου φήμης γέφυρα του De Chirico. Ακολούθησε μία εκπληκτική διαδρομή με το τρενάκι του Μουτζούρη, το οποίο ανήκει στα πιο ιστορικά τρένα της Ελλάδας και συνεχίζει να μας μαγεύει με τις βόλτες του στις όμορφες διαδρομές. Έπειτα, ακολουθήσαμε το παραδοσιακό καλντερίμι του χωριού περνώντας ανάμεσα από παλιά και νέα αρχοντόσπιτα, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία με το παλιό καφενείο.

Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στην εκκλησία των Ταξιαρχών με την μοναδική ακουστική καθώς και στη Βιβλιοθήκη «Ψυχής Άκος» με περισσότερα από 3.500 σπάνια βιβλία.

Ακολούθησε κατάβαση προς την παραλία Καλά Νερά για μεσημεριανό γεύμα, ατενίζοντας την μαγεία του Παγασητικού Κόλπου. Εν συνεχεία, επιστρέψαμε στο λιμάνι του Βόλου για να απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι και να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Η επιτροπή των μελών του ΚΑΠΗ, ευχαριστούν προσωπικά το Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Γκατζόγια για την ευγενική προσφορά τους και για την ευαισθησία τους στην Τρίτη Ηλικία.

Ο Δήμος Τεμπών βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων, έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

Την εκδρομή συνόδευσαν η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Δημοτική Σύμβουλος κα Ζωή Σαραντοπούλου, η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κα Πανωραία Τσικλητάρη και η οικογενειακή βοηθός των ΚΑΠΗ κα Συνοδεία Κουτσιαμπέλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ