Επίθεση του ΣΥΚΑΕΛ στην κυβέρνηση για την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ στο 24%

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση – διαμαρτυρία

Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση κατάφερε να αιφνιδιάσει τους επαγγελματίες εστίασης αλλά και εκατομμύρια πολίτες! Από την 1η Ιουλίου όλα τα καταστήματα που σερβίρουν καφέ θα πρέπει να καταβάλουν 24% ΦΠΑ για κάθε καφέ που σερβίρουν. Ο καφές πλέον κατατάσσετε στα είδη πολυτελείας, δημιουργώντας προβλήματα και ανησυχίες στη καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των καταστημάτων εστίασης.

Η μέχρι σήμερα προσιτή «διασκέδαση» των πολιτών, το καταφύγιο της καθημερινής πίεσης και άγχους, τείνει να καταντήσει πολυτέλεια για τον καθένα μας. Η κυβέρνηση ενεργώντας για άλλη μία φορά σαν ανώνυμη εταιρία, αποφασίζει και ψηφίζει αλλαγές ενάντια στους πολίτες και τους μικρούς επιχειρηματίες εστίασης, προωθώντας τα συμφέροντα των αλυσίδων και μεγάλων εταιριών. Και πάλι ενεργώντας αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του 2019 για ενιαίο Φ.Π.Α. 13% στην εστίαση, προκαλεί αγανάκτηση και απογοήτευση στους πολίτες.

Οι επαγγελματίες της εστίασης και ιδιαίτερα του καφέ, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων εστίασης της Λάρισας, πλήττονται άμεσα από την εφαρμογή αυτού του μέτρου, μιας και ο τζίρος τους θα μειωθεί αλλά και η φορολόγησή τους θα φτάσει στα ύψη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αγνοώντας το μήνυμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, έχει βάλει στο στόχαστρο επαγγελματικούς κλάδους που αποτελούνται κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή τους αλλά και τον υποβιβασμό της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η εστίαση και ο καφές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ όπως θέλει αναδείξει η κυβέρνηση! Είναι μια βασική πτυχή της κοινωνικής ζωής των πολιτών και ένα καταφύγιο στη ζοφερή καθημερινότητά του!

Ζητάμε από τη κυβέρνηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ την απόφασή της για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στον καφέ που σερβίρουν τα καταστήματα εστίασης και την πραγματική μείωση του ΦΠΑ στο 13%, όπως είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το 2019, έχοντας κατά νου τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών. Η εστίαση δεν πρέπει να γίνει προνόμιο των λίγων. Ο καφές πρέπει να μείνει προσιτός σε ΟΛΟΥΣ!
Δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στην αδικία και την ανευθυνότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ