Μάγεψαν το κοινό οι μουσικοί του Ωδείου της Νέας Αγγλίας στο Θέατρο Τεμπών

Ήταν μια μεγάλη βραδιά την Πέμπτη 20/06 στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο με τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας, (New England Conservatory, Boston – Massachusets). Και όπως τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση και υπεύθυνος επικοινωνίας της συναυλίας, Δημήτρης Γουγουλιάς «Σήμερα εδώ στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο γράφουμε μια μικρή πολιτιστική και μουσική ιστορία φιλοξενώντας την Ορχήστρα Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας, μια ορχήστρα από τις πιο εξέχουσες Πανεπιστημιακές ορχήστρες των Ηνωμένων Πολιτειών». (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Την συναυλία άνοιξε καλωσορίζοντας τους μουσικούς και το κοινό ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Ομολίου, Γιώργος Ζ. Εμμανουήλ λέγοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε στην αποψινή – μοναδική για τα χρονικά και πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή μας – συναυλία.

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά την Ορχήστρα Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας και τον Μαέστρο της Πίτερ Τζάρβις, που μαζί με τον οργανισμό, «Effetto Italy», επέλεξαν τη χώρα μας και ιδιαίτερα το θέατρο Τεμπών, εδώ στο Ομόλιο για τη φετινή τους περιοδεία στην Ευρώπη.

Το σύνολο που θα παίξει εδώ σήμερα είναι μοναδικό, γιατί τα μέλη του έρχονται από τρεις διαφορετικές νεανικές ορχήστρες – την νεανική φιλαρμονική, την νεανική συμφωνική και την ορχήστρα ρεπερτορίου νέων. Η Ορχήστρα Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας αποτελείται από 70 όργανα επί σκηνής. Ευχόμαστε σε όλους σας καλή ακρόαση – καλή διασκέδαση».
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί των δημάρχων, Αγιάς – Αντώνη Γκουντάρα και Τεμπών – Γιώργου Μανώλη, αλλά και του μαέστρου Πίτερ Τζάρβις.

Το άνοιγμα-καλωσόρισμα της συναυλίας έκανε με τρία κομμάτια Ελλήνων συνθετών, η Φιλαρμονική του δήμου Τεμπών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Ζωϊτού.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά πήρε η Ορχήστρα Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Πίτερ Τζάρβις, οι οποίοι μάγεψαν το κοινό παίζοντας στο ξεκίνημα τον Ελληνικό εθνικό ύμνο, συνέχισαν με έργα των Mendelssohn, Puccini, Rosini, Verdi και έκλεισαν τη συναυλία την Γερακίνα, το γνωστό σε όλους ελληνικό δημοτικό τραγούδι.

Η συμφωνική ορχήστρα νέων (YSO) συνίσταται από προχωρημένου επιπέδου νέους μουσικούς ηλικίας 13 έως 18 ετών. Τα μέλη της έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους μέσα από ετήσιες ακροάσεις. Ο οργανισμός, «Effetto Italy», διοργανώνει για περισσότερα από 40 χρόνια, περιηγήσεις στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για Αμερικανικά Κολέγια και Πανεπιστήμια, με εξειδίκευση σε Ορχήστρες, Χορωδίες και Περιηγήσεις Ειδικού Ενδιαφέροντος. Για το 2024 διοργάνωσαν μεταξύ άλλων, την περιοδεία της Ορχήστρας Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας στη χώρα μας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιούνη συνέχισαν χθες 20 Ιούνη στο θέατρο Τεμπών και η τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα θα δοθεί στη 22 Ιούλη στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την επικοινωνία αυτής είχε ο Δημήτρης Γουγουλιάς, μέλος του Δικτύου και της ομάδας «Λόγος & Μουσική», ενώ ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ομολίου στην οργάνωση πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Την μετάφραση των χαιρετισμών έκανα η καθηγήτρια αγγλικών, Μαρία Αληχάν-Στεργιούλα.

Στην συναυλία εκτός από τους πάρα πολλούς φιλόμουσους δημότες και επισκέπτες της περιοχής και του νομού Λάρισας, τίμησαν με την παρουσία τους οι :

ο πατέρας Βασίλειος Γαλούσης εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, οι Δήμαρχοι δήμων Αγιάς-Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών-Γιώργος Μανώλης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Τεμπών Παναγιώτης Γκατζόγιας, Αντιδήμαρχοι των δύο δήμων, ο Δασάρχης Λάρισας, Μπάκαβος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών, Αστέριος Γερογιάννης, ο διευθυντής της συμφωνικής ορχήστρας Λάρισας, Κτιστάκης Χρήστος, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι των δήμων Αγιάς και Τεμπών και εκπρόσωποι Μαζικών Φορέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ