«Καμπανάκι» Μ. Χαρακόπουλου

Αρθρο με τίτλο «Δεν είμαστε δεδομένοι» που θυμίζει χρησμό της Πυθίας, υπογράφει ο Μ. Χαρακόπουλος, στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «τα Νέα» στο οποίο αναφέρεται στο μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Το άρθρο του κ. Χαρακόπουλου είναι ένα καμπανάκι προς την κυβέρνηση με σκληρές αναφορές στην αγροτική πολιτική, αλλά και στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των στρεβλώσεων της ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από τον ζήλο της “πράσινης μετάβασης”. Σε αυτή συνέβαλαν οι ανεπάρκειες και οι σκανδαλώδεις αδυναμίες του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαχειριστεί στοιχειωδώς αποτελεσματικά τις πληρωμές των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Στον κάμπο, βέβαια, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε “λεφτά με το τσουβάλι”, ο τρόπος που δοθήκαν -σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκε η αίσθηση αδικίας- όπως και οι συμπεριφορές κυβερνητικών “μανδαρίνων” σκίασαν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά τις πλημμύρες του Daniel», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος που κλείνοντας το άρθρο επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές για να ερμηνεύσει το ηχηρό καμπανάκι των πολιτών και να προβεί στις αναγκαίες πολιτικές. Γιατί, καλοί οι ανασχηματισμοί -ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πρόσωπα που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους ή δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες-, αλλά το μείζον είναι οι πολιτικές που κάνουν καλύτερη τη ζωή του πολίτη».

Καμπανάκι με πολλούς αποδέκτες ενώ το «δεν είμαστε δεδομένοι», του τίτλου μπορεί να εκληφθεί είτε ως μήνυμα των ψηφοφόρων της ΝΔ ή ως μήνυμα κάποιων βουλευτών ή και στελεχών του κόμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ