Ομάδες Πρόληψης και Ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία στην Τρίτη Ηλικία από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση πρόληψης και ενημέρωσης για θέματα ψυχικής υγείας, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου (Κ.Α.Π.Η.).

Στο πλαίσιο της δράσης συγκροτήθηκαν 7 ομάδες, η κάθε μια εκ των οποίων πραγματοποίησε επτά 2ωρες συναντήσεις από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2024. Ο συντονισμός των ομάδων υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, κ. Σέλλα Ιωάννη.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων για ζητήματα ψυχικής υγείας που αφορούν την τρίτη ηλικία, όπως η μοναξιά, η διαχείριση των συναισθημάτων, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η διαχείριση του πένθους κ.α. Ωφελούμενοι ήταν πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαρισαίων. Νέος κύκλος συναντήσεων προβλέπεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ τηλ: 2410680242, Email: kkoinotitas@larissa.gov.gr.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ